SNAKKER OM EKS-TRENEREN: Styreleder Kjell Tennfjord (i midten), daglig leder Henrik Hoff (t.v.) og spillerkaptein Daniel Arnefjord møter pressen i Ålesund i dag. MMS-foto: Fridgeir Walderhaug
SNAKKER OM EKS-TRENEREN: Styreleder Kjell Tennfjord (i midten), daglig leder Henrik Hoff (t.v.) og spillerkaptein Daniel Arnefjord møter pressen i Ålesund i dag. MMS-foto: Fridgeir WalderhaugVis mer

AaFK «kom ikke utenom» å sparke Rekdal

- Vi snakker om en personalsak.

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): På en pressekonferanse i dag sa styreleder i Aalesund, Kjell Tennfjord, mer om bakgrunnen for at Kjetil Rekdals tid i klubben er omme, etter drøyt fire sesonger som klubbens hovedtrener.

- Avgjørelsen er fattet ut fra en totalvurdering, og ut fra det vi i styret har som oppfatning. Og det må aldri være tvil om at det er styret som bestemmer i denne klubben. Det er styret som har tatt avgjørelsen, og den var enstemmig, sier Tennfjord.

- Vi kom ikke utenom å ta denne beslutningen. Vi mener den er riktig for å ta klubben videre, for å ta de nye stegene. Alt har sin tid. Alle har sin tid. Sånn er det. Enten du er fotballtrener eller jobber i andre bransjer. Man kan være enig eller uenig, men beslutningen er vår, den står vi for. Den er vel fundert, ikke basert på følelser, da ville den kanskje vært annerledes, sier Tennfjord.

- Personalsak
- Hva konkret gjør at dere valgt å sparke Kjetil Rekdal?

- Vi ønsker å bruke begrepet «terminere avtalen». Men jeg skjønner hva du mener. Jeg refererte til en totalvurdering, det får jeg bare gjenta. Vi har, med respekt for enkeltindivider som har vært med i denne evalueringa, så ønsker vi ikke gå inn i detaljer. Vi snakker om en personalsak. Jeg vil tro det av og til er personalsaker også hos dere. Lederne deres ønsker nok også stort sett at disse skal foregå utenfor offentlige rom, sier Tennfjord til det frammøtte pressekorpset.

Ved styrelederens side satt daglig leder Henrik Hoff og spillernes kaptein Daniel Arnefjord. Flere medier, blant annet Dagbladet, har meldt om sterk misnøye blant Rekdals elever.

- Hvordan har spillerne opplevd Kjetil i høst?

FIKK FYKEN I GÅR:  Kjetil Rekdal skaffet Aalesund to cupgull. Men nok var nok etter et skuffende 2012.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FIKK FYKEN I GÅR: Kjetil Rekdal skaffet Aalesund to cupgull. Men nok var nok etter et skuffende 2012. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

- Kjetil er Kjetil, han er en spesiell person som er veldig engasjert. Han har hatt veldig stort fokus på skadde spillere i høst. Det har vært mye kritikk inn mot klubben. Det har kanskje vært mulig å merke at vi har manglet energi ute på banen. Men det handler ikke bare om Kjetil, vi har kanskje gått litt tomme alle sammen. Men ja, vi støtter styrets avgjørelse, sier Arnefjord.

Han utdyper på et seinere spørsmål:

- Det er en forent spillergruppe som støtter styrets beslutning. Så vi er enige. Det er klubben det handler om, ikke enkeltspillere eller trenere. Det er en klubb med sterke tradisjoner, og spillere og trenere kommer. Jeg tror dette er nødvendig for at klubben skal ta nye klyv, forhåpentlig allerede neste år.

- Vært litt anstrengt
Daglig leder Henrik Hoff har vært med på en rekke treneransettelser- og avskjedigelser i sine mange år i AaFK. Han legger ikke skjul på at det var vrient å samarbeide med Rekdal de siste månedene:

- Jeg og Kjetil har jobbet sammen i fire år. Det har vært oppturer og nedturer. Vi har vært enige og uenige. Den siste tida har det kommet litt personangrep fra Kjetil mot meg, mellom linjene i mediene, og det har ikke vært noe kjekt. Synes dette skal tas internt. Så det har kanskje vært litt anstrengt den siste tida, ja.