AaFK-krisen fortsetter

Står med én seier på de siste elleve hjemmekampene i Tippeligaen.

Aalesund - Sarpsborg 08 0-0 (0-0)
ÅLESUND (Dagbladet): Seieren over Vålerenga i november i fjor er AaFKs eneste på Color Line Stadion i løpet av elleve siste opptredene.

Mot Sarpsborg 08 ble det bare nesten hjemmejubel for Jan Jönssons elever.

- Det var fremgang spillemessig i 2. omgang. Vi skaper en god del sjanser, men dessverre har vi ikke marginene på vår side for tiden, sier Jönsson til Dagbladet.

Et stort gjesp Leke James var tilbake på topp for AaFK. Flankert av Tramaine Stewart og Demar Phillips skulle det betyr mer fart og løpskraft for AaFK, men hurtigheten ble stort sett brukt til å løpe etter ballen.

For det var ballsikre Sarpsborg 08 som styrte den 1. omgangen på Color Line Stadion.

Sjanser var det imidlertid usedvanlig lite av. Den første halvtimen var et eneste stort gjesp.

Sarpsborg best Etter 34 minutt kom kampens første mulighet.

Gjestenes Claes Philip Kronberg utnyttet rommet mellom stopper og back, men fra skrått hold gikk avsutningen like utenfor.

Etter 40 minutter var hjemmelaget for første gang i nærheten av en målsjanse. Peter Orry Larsen var først på stussen fra Leke James, men fikk ikke skikkelig dreis over avslutningen.

Positiv avslutning på omgangen Fem minutter senere kom det første og eneste gode AaFK-angrepet før hvilen. Tramaine Stewart fant Akeem Latifu på kanten, som spilte videre til Fredrik Carlsen. Han fant midtbanemakker Fredrik Ulvestad, men skuddet gikk like over.

På overtid i 1. omgang fulgte Jo Nymo Matland opp med et godt frisparkforsøk, men Duwayne Kerr hindret ballen i å suse i krysset.

Dermed gikk vertene til pause med en litt mer positiv opplevelse enn hva de har vært vant til i det siste.

Forvandlingen I 2. omgangen var det derfor et langt bedre AaFK-lag som kom på banen.

Seks minutter etter hvilen fikk AaFK muligheten de hadde ventet på. Innlegget fra Matland var perfekt, men Orry Larsens heading gikk i stolpen.

Der Sarpsborg 08 trillet mye ball og drepte de første 45 minuttene, var 2. omgangen av et helt annet format.

AaFK trykte på og spilte seg til mange gode muligheter. Blant annet var Orry Larsens heading på vei mot mål, men Ulvestad reddet ballen ufrivillig på streken.

Kerr reddet gjestene Fem minutter før full tid fikk innbytter Henrik Bjørdal en enorm mulighet fra kort hold, men Kerr reddet gjestene nok en gang.

Den jamaicanske sisteskansen viste også sin klasse da landsmannen Demar Phillips stupheadet fra 8 meter.

- Kerr gjorde en ny god kamp. Han er en fantastisk keeper, skryter Sarpsborg-trener Brian Deane.

Dermed fortsatte AaFKs tørke etter scoringer og seirer på eget gress.

Tangotrøyene har nå stakkarslige én seier og åtte scoringer på de siste elleve hjemmekampene i serien.

- Den statistikken er ikke bra. Vi har mye å jobbe med, konkluderer Jönsson.

NESTEN: AaFK viste bedre taker i 2. omgangen mot Sarpsborg 08, men det vil seg ikke for Fredrik Carlsen og co for tiden. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NESTEN: AaFK viste bedre taker i 2. omgangen mot Sarpsborg 08, men det vil seg ikke for Fredrik Carlsen og co for tiden. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer