AaFK med dramatisk seier i Tromsø

Setter press på tetduoen.

 PANGSTART:  Allerede etter 25 minutter var Aalesund oppe i en 2-0-ledelse på Alfheim. Her jubler Leke James etter å ha stanget ballen i målet bak Tromsø-keeper Marcus Sahlman. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix.
PANGSTART: Allerede etter 25 minutter var Aalesund oppe i en 2-0-ledelse på Alfheim. Her jubler Leke James etter å ha stanget ballen i målet bak Tromsø-keeper Marcus Sahlman. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix.Vis mer

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Aalesund 1-2

Aafk-spiller Jonathan Tollås Nation var klar på en ting før han og resten av laget reiste opp til Nord-Norge og bortekamp mot et Tromsø-lag i poengnød: tre poeng var litt mye å forlange.

Etter 25 spilte minutter var nok Aafks solide midstopper noe mer optimistisk.

For da Tippeliga-toppscorer Hamed-Allah enkelt satte inn 1-0 etter sløvt forsvarsspill hos hjemmelaget, og Leke James seks minutter seinere doblet ledelsen, måtte selv den mest pessimistiske blant AaFK-supporterne tro på seier.

Og til tross for at Remi Johansens reduserte ledelsen 15 minutter før slutt, og debutant Houcine Zaidoun ble utvist i noen dramatiske sluttminutter, holdt det.

- Det er en sterk seier, det kan jeg være enig i. Vi er gode i første omgang og det er der vi vinner kampen. Så er vi veldig disiplinerte med ti mann på slutten, sier Jan Jönsson, som samtidig syntes utvisningen av Zaidoun var streng.

- Den virker litt hardt og gi direkte rødt. Men samtidig skal jeg snakke med ham om det. Det var flere situasjoner der han kunne fåt gult kort tidligere og jeg har allerede snakket med ham om noen av taklingene på trening.

Presser topplagene Med det setter AaFK press på Strømsgodset som i morgen tar turen til Åråsen og bortekamp mot Lillestrøm.

For Tromsøs del ser det langt mørkere ut. Dagens tap er lagets syvende strake uten seier.

- Vi blir veldig hardt straffet for de feilene vi gjør. Igjen er det i begge boksene at det svikter, sier Agnar Christensen.

1-0-scoringen tåler garantert merkelappen «rundens merkeligste». Peter Orry Larsen klarerte knallhardt rett i Tromsø-spiss Zdenek Ondrasek. Til tsjekkerens og resten av Tromsø-lagets fortvilelse gikk ballen rett til målfarlige Hamed-Allah, fem meter innenfor hjemmelagets forsvarsfirer.

Tippeliga-toppscoreren rundet enkelt Marcus Sahlman og satte sikkert inn ledermålet i det 17. minutt.

Seks minutter seinere doblet Aafk ledelsen. Leke James knuste den ellers stødige Miika Koppinen i lufta og stanget inn 2-0 for gjestene.

- Målet mitt er 15 scoringer denne sesongen, så det var godt med denne, sier James til Dagbladet.

Like før pause så det ut som Ondrasek ga Tromsø en viktig redusering. Sten Michael Grytebust måtte gi retur på et skudd fra Thomas Kind Bendiksen. Returen snappet Ondrasek opp og satte ballen sikkert i mål.

Assistentdommeren mente derimot at tsjekkeren var offside. En meter feil viste TV-bildene.

- Det er selvfølgelig veldig surt. Hadde vi fått den scoringen kunne kampen blitt annerledes, sier Tromsø-trener Christensen.

Dramatiske sluttminutter
Etter hvilen var det lite som minnet om et Tromsø-comeback likt det Alfheim-publikummet fikk se mot Vålerenga i forrige hjemmekamp.

Før Remi Johansen igjen dukket opp. Tromsøs målfårlige midtbanetalent fikk stå helt alene inne i Aalesund-boksen og kunne enkelt heade inn reduseringen.

- Det hjelper lite at jeg fikk den scoringen, sier Johansen, som var Tromsøs beste også i kveld.

- For min del kunne jeg gjerne fått én på børsen, om vi bare hadde fått en seier.

Tre minutter seinere fikk Jan Jönsson seg nok en støkk på Aalesund-benken, da debutanten Houcine Zaidoun fikk direkte rødt kort for en sein takling på Saliou Ciss.

Med én mann mer klarte Tromsø å sette større press på gjestene. Nærmest kom spiss Ondrasek da han kjempet seg fri og fikk avsluttet fra kloss hold, men en mesterlig redning av Grytebust hindret utligning.

AaFK halte dermed i land en fortjent borteseier og er med det to poeng bak Strømsgodset på sølvplassen.

For Tromsø sin del, handler det om å omstille seg raskt. Torsdag kommer det tyrkiske storlaget Besiktas til Alfheim for play-off i Europa League.