Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

AaFK mistet seieren i Sandefjord

En sen scoring fra vertenes William Kurtovic sørget for 1-1 og poengdeling mellom Sandefjord og Aalesund lørdag. Begge to er fortsatt ubeseiret i 1. divisjon.

UTLIKNET: William Kurtovic, her feilvendt med ball, scoret utligningsmålet lørdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
UTLIKNET: William Kurtovic, her feilvendt med ball, scoret utligningsmålet lørdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to antatte favorittene i årets 1. divisjon hadde kommet godt i gang med seks poeng hver før lørdagens duell. Det var de alene om å ha klart før 3. serierunde.

De første 45 minuttene var rimelig tamme. Lars Grorud holdt på score et spektakulært selvmål etter halvtimen spilt, men ble reddet av en god Walter Viitala på målstreken. Ellers var det lite å snakke hjem om fra Sandefjord.

Etter 21 minutter av den andre omgangen sendte Peter Orry Larsen gjestene opp i 1-0, da han satte inn en retur fra kloss hold etter en god redning av Viitala på en heading fra Aron Thrandarson.

Stor sjanse på overtid

Det så lenge ut til at Orry Larsen skulle bli matchvinner og sende gjestene opp på en enslig tabelltopp, men innbytter William Kurtovic utlignet ti minutter før full tid. Brice Wembangomo fant Kurtovic, som fra distanse satte ballen kontant i krysset med venstrefoten.

- Jeg får ballen på venstrefoten og får et bra treff. Deilig å se den gå i hjørnet, sa Kurtovic til Eurosport om den lekre scoringen.

Hjemmelaget hadde muligheten til å avgjøre på overtid, men Kurtovic klarte ikke å sette ballen i mål etter et hjørnespark. Dermed endte det 1-1.

- Vi klarer ikke helt å tette igjen. 1-1 er et greit bilde på kampen. Vi kunne fått tre, men tar med oss ett. Jeg tror nok begge lagene er halvfornøyd med ett poeng, mente Orry Larsen etter oppgjøret.

- Vi burde ha vunnet, vi er et klart bedre fotballag enn dem, sa Wembangomo.

Bohinen fornøyd

Det var Sandefjord-trener Marti Cifuentes enig i.

- Jeg kan ikke være fornøyd med 1-1. Vi dominerte store deler av kampen og hadde kontroll, men manglet den siste pasningen.

Poengdelingen gjør at Sandefjord fortsatt leder 1. divisjon med bedre målforskjell enn Aalesund.

- Det var en dårlig dag, men vi klarer å ta et poeng mot et av våre argeste motstandere. Jeg fornøyd med starten på sesongen totaltsett, sa AaFK-trener Lars Bohinen, som trente Sandefjord mellom 2014 og 2017.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!