TIPPELIGAEN

AaFK-stjerna leverte like gjerne fire målgivende da Start fikk bank

Edwin Gyasi leverte en praktkamp.

SUPERDAG PÅ JOBBEN: Edwin Gyasi var nest sist på alle Aalesunds scoringer da Start ble slått 4-1 i Kristiansand i kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
SUPERDAG PÅ JOBBEN: Edwin Gyasi var nest sist på alle Aalesunds scoringer da Start ble slått 4-1 i Kristiansand i kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Edwin Gyasi var kampens store spiller da Aalesund snudde 0-1 til 4-1 mot Start. 25-åringen var nest sist på alle bortelagets scoringer i Kristiansand.

Chidiebere Nwakali ga Start-fansen håp om en sjelden seier med en kanonscoring i første omgang, men med fire baklengs stuper sørlendingene mot 1. divisjon.

Start har tapt 14 kamper i eliteserien denne sesongen og står uten seier på de siste 38 seriekampene. Det er den lengste rekken i øverste divisjon noensinne.

Aalesund manglet også seirer før møtet med tabelljumboen, men tok tre viktige poeng etter scoringer av Bjørn Helge Riise, Aron Thrándarson og Sondre Fet etter hvilen.

Kanonkule

Men selv om Aalesund innledet og avsluttet best i Kristiansand, var det Start som fikk æren av å score kveldens første mål.

Nwakali trengte to forsøk fra langt hold før ballen lå i nettet i det 17. minutt. Det første ble reddet av Håkon Opdal i Start-målet, mens det andre suste i nærmeste kryss fra kanten av 16-meteren.

Målfest

Etter hvilen raknet det imidlertid fullstendig for hjemmelaget.

Riise markerte sin 200. kamp i eliteserien med å utligne til 1-1 med et skudd som snek seg inn i hjørnet, før Aalesund stjal med seg alle poengene med tre scoringer på 13 minutter i løpet av kampens siste kvarter.

Thrándarson headet et innlegg kontant i hjørnet bak Opdal etter 74 minutter, mens Fet plasserte et skudd i samme hjørne bare to minutter senere. Tre minutter før slutt fastsatte Franck Boli sluttresultatet til 4-1.

VIKTIG SEIER: De tre poengene Aalesund tok på sørlandet i dag kan bli viktige i bunnstriden. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
VIKTIG SEIER: De tre poengene Aalesund tok på sørlandet i dag kan bli viktige i bunnstriden. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

Kampens store spiller var likevel Gyasi som var nest sist på alle scoringene til Aalesund.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer