AaFK tør ikke å fornye kontrakten med Rekdal nå

- Av og til kan vi gå litt lei av hverandre.

REDD FOR Å SLITE HVERANDRE UT: Klubbdirektør Henrik Hoff (til venstre) sier at AaFK-ledelsen og Kjetil Rekdal av og til kan vi gå litt lei av hverandre. Klubben ønsker ennå ikke å gå i forhandlinger om en forlengelse av avtalen som utløper i 2011. I midten Kjetil Rekdal, og til høyre Torill Hole Standal. 
Foto Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
REDD FOR Å SLITE HVERANDRE UT: Klubbdirektør Henrik Hoff (til venstre) sier at AaFK-ledelsen og Kjetil Rekdal av og til kan vi gå litt lei av hverandre. Klubben ønsker ennå ikke å gå i forhandlinger om en forlengelse av avtalen som utløper i 2011. I midten Kjetil Rekdal, og til høyre Torill Hole Standal. Foto Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet): Kjetil Rekdal har kontrakt med Aalesund ut 2011.

I fotballen er det vanlig å innlede forhandlinger om forlengelse i god tid før kontrakten utløper, men til tross for at laget for øyeblikket ligger på en sterk fjerdeplass i Tippeligaen har ikke klubben hastverk med å sikre seg Rekdal også i årene framover.

Aalesund fikk seg nemlig ei dyrekjøpt lekse da de på vårparten 2005 valgte å forlenge kontrakten med daværende trener Ivar Morten Normark - som fikk sparken noen måneder seinere etter at begge parter «gikk lei av hverandre».

Sparkingen kostet klubben dyrt.

- Den kontraktsforlengelsen burde ha drøyd, det så vi helt klart i ettertid. Ivar Morten møtte veggen, også i forhold til spillergruppa vi hadde den gang. Men vi så det ikke før det var for sent, sier klubbdirektør Henrik Hoff til Sunnmørsposten.

Krevende person
At Kjetil Rekdal tidvis har en krevende lederstil har man aldri lagt skjul på i klubbkontorene på Color Line Stadion. Men Hoff benekter at man er i ferd med å få den samme situasjonen nå som i 2005.

- Det jeg sier er at Kjetil har kontrakt med oss ut 2011, og at det er helt greit å forholde seg til denne kontrakten på det nåværende tidspunkt. Kjetil er en krevende person å forholde seg til, han stiller høye krav både til seg selv, til spillerne og til oss i klubbledelsen, og av og til kan vi gå litt lei av hverandre. At det til tider kan gå ei kule varmt når jeg og Kjetil diskuterer skal jeg ikke legge skjul på, sier klubbdirektøren. 

Vil unngå Jönsson-tilstander
Rekdal sier til Sunnmørsposten at han ønsker å få en avklaring innen «rimelig tid», for å unngå lignende spekulasjoner som da Jan Jönsson ikke ville svare på om han skulle trene Rosenborg fra 2011.

Han understreker at han ikke stresser, men varsler samtidig at han en utskiftning på trenersida etter tre, fire år i samme klubb kan være smart.

- På ett tidspunkt pakker jeg kofferten og drar, jeg ser ikke for meg at jeg forblir ålesunder for evig og alltid, sier Rekdal.