Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

AaFK-trener ble bedt om å fjerne video for Ap: - Gikk over grensa

Fredriksen: - Dumt av meg.

AALESUND-TRENER: Trond Fredriksen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
AALESUND-TRENER: Trond Fredriksen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Debatten tok fyr i Trondheim da Rosenborg-stjerna Pål André Helland (25) stilte opp på en video for Arbeiderpartiet der Lerkendal danner kulissene.

Videoen ligger fortsatt ute på Facebook-sida til partiet. Det gjør ikke videoen som Aalesund-trener Trond Fredriksen (38) spilte inn på Color Line Stadion fredag. I videoen - som er på rundt 15 sekunder - sier treneren:

- Gjør som jeg gjør, bruk stemmeretten din på mandag. Som ekte lagspiller er jeg opptatt av fellesskap. Stem Arbeiderpartiet.

At videoen ble tatt opp inne på Color Line Stadion, var uakseptabelt for styret i AaFK. Bare to-tre timer etter at den ble lagt ut på Facebook-sida og hjemmesida til Ålesund Arbeiderparti, kontaktet de Fredriksen.

Beskjed: Videoen må fjernes!

- AaFK skal være et partipolitisk uavhengig organ. Videoen ble veldig assosiert til AaFK, og det gikk over grensa for hvordan vi vil at det skal være, sier klubbdirektør Henrik Hoff til Dagbladet.

- Det var dumt av meg, innrømmer Fredriksen.

Fortvilet Denne saken ble først omtalt av nettavisa spjelkavika.no. Fredriksen ble kontaktet av Ålesund Arbeiderparti fredag. Samme ettermiddag ble videoen lagt ut.

- Et par timer etterpå ble vi kontaktet av Fredriksen. Han var ganske fortvilet. Han var blitt innkalt av styret. Tilbakemeldingen var at det ikke var akseptabelt at videoen ble tatt opp inne på Color Line Stadion.

Det forteller lederen i Ålesund Arbeiderparti, Svein-Rune Johannesen, til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Det var ikke noe forsøk på å sensure meninger. Det gikk på bruken av Color Line Stadion. Hvis han hadde et budskap, måtte det skje på nøytral grunn som ikke identifiserte klubben. Av respekt for Trond, som er en fantastisk fyr, tok vi vekk videoen.

Bekrefter Klubbdirektør Hoff bekrefter hendelsesforløpet.

- Treneren har full rett til å signalisere hva han stemmer - og hvorfor. Men det må han gjøre som privatperson og ikke som trener for AaFK. Hadde videoen blitt tatt opp i byen, ville det ikke vært noe problem. Som klubb er vi veldig klar på at vi er partipolitisk uavhengig.

- Vi skal ikke kneble folk. Så lenge du ikke står fram i profilklær fra AaFK - eller inne på stadion - er det lov å ytre sine synspunkter. Men dette ble assosiert med AaFK. Det gikk over grensa for hvordan vi vil at det skal være.

- Må respektere dette Fredriksen og laget teller nå ned til kveldens kamp mot Lillestrøm i Tippeligaen.

- Aalesund er en uavhengig politisk fotballklubb. Det må jeg respektere som alle andre, sier han til Dagbladet.

KLUBBDREIKTØR:  Henrik Hoff. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KLUBBDREIKTØR: Henrik Hoff. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Hvorfor sa du ja til å stille opp på videoen for Ap?

- Jeg synes det er viktig å bruke stemmeretten i Norge. Samtidig er det et parti jeg har stemt i alle år. Det var en god anledning til å få fram budskapet mitt.

Han fortsetter:

- Jeg burde selvfølgelig ha tenkt på dette, hvor videoen ble tatt opp. Det gjorde jeg ikke. Det var dumt av meg. Jeg kontaktet de som sto bak videoen og ba dem fjerne den. De viste stor forståelse for dette.

- Fantastisk jobb Dette bekrefter lederen i Ålesund Arbeiderparti, Svein-Rune Johannesen:

- Vi var svært lite interessert i at Trond skulle havne i uføre. Han har gjort en fantastisk jobb som trener og spiller i klubben. Vi er opptatt av at han skal ha et godt forhold til arbeidsgiveren sin. Når de mener han går over grensa, må vi hjelpe ham.

Johannesen kan likevel ikke dy seg fra å bemerke følgende:

- Den 26. april sang ordførerkandidaten til Ålesund Ap, Eva Vinje Aurdal, AaFK-hymnen på Color Line Stadion før kampen mot Tromsø. Så vidt vi vet er hun den eneste politikeren i byen som har gjort dette.

Han fortsetter:

- Spørsmålet som melder seg er: Hvordan kan styret på den ene siden forsvare at bare Ap sin ordførerkandidat synger på stadion, mens de på den annen siden mener at Trond Fredriksens videosnutt er til skade for AaFK?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!