Fem cupskreller: AaFK herjet med serieleder Molde

AaFK utklasset og ydmyket Molde

Serieleder Molde ble det femte eliteserielaget som røk ut av cupen i kveld - og det på så ydmykende vis som mulig. Lillebror AaFK lekte seg med fylkesrivalen og vant 4-0.

RØDT KORT: Moldes Ruben Gabrielsen fikk rødt kort da Ålesund banket storebror i tredje runde av cupen. Video: NRK Vis mer
  • AaFK - Molde 4-0 (2-0)

Det ble en brutal kveld for norske eliteserielag i 3. runde av cupen og helsvart aften for flere av de største klubbene.

Vålerenga rotet bort en 2-0-ledelse og ble ydmyket med sifrene 3-5 mot 2. divisjonslaget Bærum. Sarpsborg 08 tapte 0-1 borte mot Tromsdalen, som fikk én mann utvist og til daglig er desidert tabelljumbo i OBOS-ligaen med to poeng på elleve kamper.

I tillegg tapte Strømsgodset mot 2. divisjonslaget Fram Larvik, selv om Godset tok en tidlig ledelse, samt at Lillestrøm tapte derbyet mot nr. 14 i OBOS-ligaen, Strømmen. Som om ikke det var nok behøvde Rosenborg ekstraomganger for å slå ut Ull/Kisa, mens Odd slo Sandefjord etter straffesparkkonkurranse.

Mest ydmykende var det nok for serieleder Molde på besøk til fylkesnabo og lillebror Aalesunds Fotballklubb. Hele 4-0 vant nr. 1 i OBOS-ligaen over Eliteseriens serieleder.

HERJET: Holmbert Fridjonsson scoret to raske mål mot Molde og fikk Ruben Gabrielsen utvist, riktignok fra offsideposisjon. Til slutt vant sunnmøringene hele 4-0 i slaget om Møre og Romsdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HERJET: Holmbert Fridjonsson scoret to raske mål mot Molde og fikk Ruben Gabrielsen utvist, riktignok fra offsideposisjon. Til slutt vant sunnmøringene hele 4-0 i slaget om Møre og Romsdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- I dag fikk vi juling. Molde-hjertet skriker, sier trener Erling Moe til NRK.

- Det er den største kampen min som AaFK-trener, supplerer Lars Bohinen i sterk kontrast til sin trenerkollega.

AaFK herjet med Molde

I lokalderbyet i Ålesund mellom Molde og AaFK skapte gjestenes Magnus Wolff Eikrem kampens første mulighet, men så fikk serielederen i Eliteserien virkelig kjørt seg mot nr. 1 i OBOS-ligaen.

14 minutter var spilt da AaFKs islandske storscorer Holmbert Fridjonsson ble spilt fri av Ståle Steen Sæthre. Islendingen tok med seg ballen med et retningsbestemt mottak på kassa og plasserte ballen forbi Molde-keeper Alexandro Craninx med en lekker avslutningen med utsiden av foten.

SJANSELØS. Vegard Forren og Molde var sjanseløse mot AaFK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SJANSELØS. Vegard Forren og Molde var sjanseløse mot AaFK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Samme mann la på til 2-0 bare tre minutter seinere. Innlegget fra David Olafsson havnet i beina til Fridjonsson, som bredsidet inn sin andre scoring for kvelden.

Rødt kort

Vondt ble til verre for Molde etter en halvtimes spilt da Fridjonsson nok en gang var på farten og ble felt av Ruben Gabrielsen, som fikk se det røde kortet og ble utvist av dommer Tom Harald Hagen.

Reprisene viser imidlertid at Fridjonsson var i offside da forseelsen skjedde.

- Det dreper kampen, men det er vi selv som taper kampen til syvende og sist, konkluderer Molde-trener Erling Moe til NRK.

Eliteseriens serieleder lå dermed under 0-2 til pause og var én mann i manko. Likevel valgte trener Erling Moe å bytte ut lagets største stjerne, Magnus Wolff Eikrem, ved sidebytte.

Ydmyket serielederen

Romsdalingene ble ikke bedre uten Eikrem. Ti minutter etter pause økte tidligere langrennsløper Sondre Brunstad Fet ledelsen til 3-0, da han danset inn i 16-meteren og plasserte ballen elegant i det lengste hjørnet med utsiden av foten.

I det 58. minutt økte AaFK ledelsen til 4-0 over Eliteseriens serieleder. Olafsons corner ble headet tilbake i feltet av Jonas Grønner, før Aron Thrandarson headet inn sunnmøringenes fjerde mål for kvelden.

Flere mål ble det ikke. Molde resignerte, og tangotrøyene kunne nyte sluttminuttene i visshet om at de tok skalpen på storebror Molde, akkurat som i cupfinalen i 2009.