DRØMMESTART: Aalesunds Diego Silva (midten) sammen med Glenn Roberts (th) og Ville Jalasto (tv) etter serieåpningen mot Lillestrøm, og det med god grunn: Tangotrøyene hadde aldri tidligere vunnet en serieåpning.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
DRØMMESTART: Aalesunds Diego Silva (midten) sammen med Glenn Roberts (th) og Ville Jalasto (tv) etter serieåpningen mot Lillestrøm, og det med god grunn: Tangotrøyene hadde aldri tidligere vunnet en serieåpning. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

AaFK vant i Tippeliga-premieren for første gang

Men Rekdal var likevel ikke fornøyd.

|||Aalesund hadde aldri vunnet en seriepremiere på toppnivå. Men etter 3-0 over Lillestrøm snakket Kjetil Rekdal mest om hva som skal bli bedre.

— Vi har et godt stykke igjen før vi er trygge på å vinne flere kamper, var beskjeden Rekdal ga til den ventende pressen.

Kanskje ikke det man hadde ventet seg av en trener som nettopp hadde ledet laget sitt til 3-0-seier i serieåpningen. Tonen kunne fort ha vært enda mørkere, for Aalesund var heldige.

— Vi var veldig rufsete i starten, og det tok vel 60 minutter før vi begynte å få kontroll. Vi har mye å rette på. At vi vant 3-0 lyver litt, sa Rekdal.

Om AaFK har mye å rette på, så må det samme sies om Lillestrøm. De gjestende kanarifuglene fikk det vanskelig mot fjorårets cupmester. Vertene dominerte alle faser.

Passivt forsvar
Daniel Arnefjord scoret 1-0-målet mot et passivt LSK-forsvar etter 14 minutters spill. Helt upresset satte han inn det viktige målet med venstrefoten bak LSKs sisteskanse Stefan Logi Magnusson.

Tor Hogne Aarøy la på til 2-0 to minutter etter pause. Ville Jalasto ble spilt gjennom på høyrekanten og la et presist innlegg som Aarøy bredsidet i mål. Helt på tampen fullførte Diego Silva ydmykelsen med sitt 3-0-mål.

Aarøy hadde aldri vunnet en serieåpning tidligere.

— Det var en jevn kamp som bikket vår vei. Det var veldig godt å åpne med seier, sa spisskjempen.

Gjestene hadde sine muligheter, først og fremst ved eliteseriedebutanten Anthony Ujah, som bare i løpet av de første 45 minuttene hadde to gode scoringssjanser. I annen omgang var Tarik Elyounoussi den som var nærmest redusering.

Feberredninger
Men Henning Bergs mannskap var i perioder upresise i det oppbyggende spillet, og lot dessuten Aalesund slippe for lett til i noen situasjoner.

Bakerst hos Aalesund sto Anders Lindegaard en svært god kamp. Dansken hadde et par feberredninger og var en av banens fremste spillere.

— Vi hadde noen sjanser som kunne gitt mål, men der var Aalesund bedre enn oss, konstaterte Berg.

Aalesund har med søndagens seier vunnet fem av de seks siste kampene hjemme mot Lillestrøm.

(NTB)