I FORM: Landslagskeeper Sten Grytebust har vært i god form hele sesongen. Nå begynner også lagkameratene i AaFK å vise det samme. Likevel var det noe som manglet mot Bodø/Glimt i går. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
I FORM: Landslagskeeper Sten Grytebust har vært i god form hele sesongen. Nå begynner også lagkameratene i AaFK å vise det samme. Likevel var det noe som manglet mot Bodø/Glimt i går. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

AaFKs nye klemmeritual gjaldt visst ikke alle: - Fikk alle andre klem?

Landslagskeeperen fikk det ikke med seg.

ÅLESUND (Dagbladet): Etter at Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft tok over treneransvaret i AaFK for en knapp uke siden, har spillergruppen blitt enda mer sammensveiset.

De tidligere AaFK-spillerne virker å basere sin filosofi på å dyrke fellesskapet og spille hverandre gode.

Ivar Morten Normark dyrket kjærligheten i sin periode som AaFK-trener. Nå virker det å være spor av dette også i lederstilen til Normaks eks-elever Fredriksen og Fjørtoft.

Det kom til uttrykk allerede før gårsdagens kamp mot Bodø/Glimt var i gang. Få minutter før kampstart gikk Fjørtoft rundt til spillerne og ga en god og varm klem.

- Vi har selv spilt på dette nivået og på dette laget. Vi er opptatt av å ha et nært fohold til spillerne og gjøre alt hva vi kan for at de presterer best mulig, forteller Fredriksen til Dagbladet.

- De viser mye følelser og setter fellesskapet i sentrum. De er flinke til å engasjere og si de rette tingene til oss spillerne. Trond og Karl Oskar både motiverer og skaper trygghet, forteller AaFK-spiss Mostafa Abdellaoue.

Klemmen glapp Kanskje bidrar det nye klemmeritualet til å skape denne tryggheten. Men ikke alle fikk kjenne Fjørtofts varme kinn før kampstart.

- Fikk alle andre klem? spør Grytebust når Dagbladet tar opp temaet.

- Det fikk ikke jeg, sier AaFK- og landslagskeeperen, før han ler.

Han synes det ikke er spesielt merkelig å ha to tidligere lagkamerater som trener og sjef.

HOLDT NULLEN: Aalesunds keeper Sten Michael Grytebust kunne endelig juble over å holde nullen mot Glimt i går. Her får han hjelp av tverrliggeren.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HOLDT NULLEN: Aalesunds keeper Sten Michael Grytebust kunne endelig juble over å holde nullen mot Glimt i går. Her får han hjelp av tverrliggeren. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Jeg spilte sammen med Trond i tre år og Karl Oskar i ett år. Men det har jeg egentlig ikke tenkt så mye over. Det føles ikke unaturlig ut, og jeg har ingenting imot om de skulle bli en permanent trenerløsning, forteller Grytebust.

Drømmer om fotball Selv om klemmen glapp for Grytebust, var det ingen baller som glapp under gårsdagens kamp.

Det gledet Fredriksen stort. Men til tross for to seirer på to forsøk, vil han ikke definere seg selv som en suksesstrener.

- Det er for tidlig å si, men jeg føler at jeg har lagt inn en god søknad. Akkurat nå er det utrolig gøy å være trener, men alt er fortsatt veldig ferskt. Vi har kun hatt to treninger sammen, minner AaFK-treneren om.

- Jeg har ikke rukket å tenke på noe annet enn på kampene mot Vålerenga og Glimt etter at jeg ble hovedtrener. Til og med om natta har jeg tenkt på disse kampene. Jeg har drømt om fotball, forteller Fredriksen.

Fredriksen og Fjørtoft har funnet tilbake noe av entusiasmen i fotballbyen Ålesund etter at byen virket helt død og likegyldig i AaFKs første kamper.

- Entusiasme er veldig viktig, men jeg skal ikke ta æren. En god leder skal få det beste ut av det alle. Jeg prøver å gjøre de andre best mulig, sier AaFK-treneren.