- AaFKs utlikning skulle vært annullert

Dommeren innrømmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter Aalesunds utrolige utlikningsmål mot Rosenborg i går kveld, fastholdt dommer Terje Hauge at det ikke skulle vært blåst frispark i forkant.


TERJE HAUGE
Født: 5. oktober 1965
Yrke: Helseinspektør
Høyde/vekt: 186 cm./84 kg.
Klubb: Olsvik IL

• Begynte som dommer i 1982, har dømt i Tippeligaen siden 1990.
• FIFA-dommer siden 1993.
• Dømte sin første internasjonale kamp 12. oktober 1994 (Skottland - Færøyene).
• U-18-europamesterskapet i Spania i 1994.
• UEFA-CAF Meridian Cup i Portugal i 1997.
• FIFA World Youth Championship i 1997.
• Fotball-EM i Nederland og Belgia 2000.
• Fotball-VM i Sør-Korea og Japan 2002.
• Fotball-EM i Portugal 2004.
• Fast europacupdommer siden 2001.
• Dømte UEFA Super Cup mellom Porto og Valencia 2004.
• Dømte mesterligafinalen mellom Arsenal og Barcelona i 2006.
(Kilde:

UEFA

)

Årsaken var at han ikke så situasjonen der RBK-keeper Lars Hirschfeld mente han ble dyttet unna av Benjamin Kibebe, slik at AaFKs Adin Brown kunne stange ballen i mål.

Men etter å ha sett TV-opptakene i dag, er 41-åringen klar i sin tale.

- Jeg skulle ha blåst frispark, og målet skulle vært annullert. På TV-bildene er det tydelig å se at AaFK-spilleren oppnår sin hensikt ved å bevege seg bakover og inn i Hirschfeld, sier Hauge til Dagbladet.no.

- Det er en slags obstruksjon, legger han til.

- Ikke kort

Likevel mener han at situasjonen ikke kvalifiserer til kort.

- Dytten er ikke kraftig, men den er som sagt kraftig nok til at det skal være frispark, mener Hauge.

- VAR FRISPARK: Terje Hauge så ikke Benjamin Kibebes obstruksjon av Lars Hirschfeld på Lerkendal i går kveld. Men etter å ha sett opptak av situasjonen, er han enig i at det skulle vært blåst frispark. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
- VAR FRISPARK: Terje Hauge så ikke Benjamin Kibebes obstruksjon av Lars Hirschfeld på Lerkendal i går kveld. Men etter å ha sett opptak av situasjonen, er han enig i at det skulle vært blåst frispark. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Tross at det er åpenbart at dommere ikke kan få meg seg alt som skjer på banen til enhver tid, tar Hauge sjølkritikk for gårsdagens miss.

- Det første jeg spør meg om, er: «Hvorfor fikk jeg ikke det med meg?». Svaret er antakelig at Aalesund-keeperen går høyt opp og kommer mellom meg og den aktuelle situasjonen, forteller Hauge.

- Alt jeg kan gjøre med dette, er å arbeide med å finne bedre utsiktsposisjoner ved framtidige hjørnespark. I denne jobben blir man aldri ferdig utlært, understreker den erfarne pipeblåseren. 

- Blir feil å beklage

Dommeren legger seg i dag flat, men synes likevel ikke at det er riktig å beklage.

- Denne gangen fikk feilen store utslag, men jeg kan ikke direkte beklage at jeg ikke reagerte på noe jeg ikke så. Det må eventuelt fotballforbundet ta tak i, sier Hauge, som samtidig tror det er lite NFF kan gjøre med en denne typen sak.

I dag har han mottatt en del meldinger fra skuffede fans, samt ikke minst krasse angrep fra feige, anonyme debattanter på nettsidene til supportergruppa Kjernen.

Men som dommerkollega Tom Henning Øvrebø tidligere har forklart, er ikke dette mer enn hva norske dommere er blitt vant til.

- AaFKs utlikning skulle vært annullert

- Dette er et internt nett, så det får stå for deres egen regning. Det er bra med entusiasme rundt fotballen, så lenge det ikke tar helt overhånd, kommenterer Hauge.

OMDISKUTERT: Her header Adin Brown inn Aafks utlikning på Lerkendal. Nå innrømmer dommer Terje Hauge at det skulle vært blåst frispark i forkant av utlikningsmålet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer