Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aalbu fnyser av straffebildet

- Ikke sikkert det er fra den situasjonen engang.

(Dagbladet.no): Ingen TV-kameraer fikk det med seg, men stillbildene i Nordlys og VG viser at dommer Svein-Erik Edvartsen hadde sitt på det tørre da han ga Tromsø straffe mot Vålerenga.

Sigurd Rushfeldt var sikker fra 11-meteren.

Sportsdirektør Jan Erik Aalbu var blant de aller sinteste etter kampen - og langet ut mot pressen idet han hastet forbi i mikssonen.

- Dersom dere skal fortsette med å skrive spalte opp og spalte ned om holding, er det ikke rart at dommerne til slutt blåser straffe for hva som helst, sa han.

Ikke overbevist

Dagen derpå har Aalbu lagt den verste skuffelsen bak seg. Men han avviser kontant at han har endret oppfatning på bakgrunn av bildet i Verdens Gang.

- Nei, det er et stillbilde. Jeg kan ikke se utfra det at det er straffe, kanskje holder han bare i et tidels sekund. Det er ikke sikkert bildet er fra den aktuelle situasjonen engang. Dessuten ser det ut som Wæhler også blir tatt, sier Aalbu til Dagbladet.no.

- Mener du at bildet kan være fra en annen situasjon i kampen?

TOK TAK I KOPPINEN: Her er trøyeholdingen TV 2-kameraene ikke fanget opp. Svein-Erik Edvartsen dømte straffe til Tromsø. Men sportsdirektør Jan Erik Aalbu lar seg ikke overbevise av stillbildene. Foto: ROLF DAHL
TOK TAK I KOPPINEN: Her er trøyeholdingen TV 2-kameraene ikke fanget opp. Svein-Erik Edvartsen dømte straffe til Tromsø. Men sportsdirektør Jan Erik Aalbu lar seg ikke overbevise av stillbildene. Foto: ROLF DAHL Vis mer

- Det kan godt være den straffesituasjonen, men ingen kan si til meg at det helt sikkert er den, sier han.

Aalbu har imidlertid ingen problemer med å erkjenne at han var irritert etter kampen.

- Det var jævla surt der og da, når du studerer TV-bildene uten å se noe galt. Over en hel sesong jevner det seg stort sett ut, men straffen i går blir veldig avgjørende. Vi var i ferd med å ta over kampen. Nå må vi bare glemme dette og heve oss til neste kamp mot Lillestrøm, sier Aalbu.

Men legger til:

- Skal det dømmes straffe for noe sånt, må dommerne dømme straffe på hver jævla corner.

Tror ikke på konsekvente dommere

Tidligere i dag sa Egil «Drillo» Olsen til Dagbladet.no at han kunne forstå VIF-guttas reaksjoner etter straffesparket. Men vår tidligere landslagssjef var som vanlig klar på at trøyeholding er uakseptabelt.

- Problemet er at det vanligvis ikke blir dømt på sånne ting. Spillerne blir nok litt frustrerte når dommerne av og til gir straffe, og av og til ikke. Men de får venne seg til å kutte helt ut, fotballen vil tjene på at all holdning blir slått ned på. Jeg hadde gjerne sett at det ble dømt hver gang, sa han.

image: Aalbu fnyser av straffebildet

Aalbu anser det som helt urealistisk.

- Hvis alle dommere konsekvent hadde tolket likt, ville jeg vært enig med Drillo. Men det får vi aldri til. Nå får vi uansett ikke gjort noe med dette, sier Aalbu.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media