Aalbu gir seg som VIF-direktør

På grunn av endrede arbeidsoppgaver. Klubben beklager avgjørelsen.

(Dagbladet.no): Vålerenga Fotballs høyt profilerte sportsdirektør Jan-Erik Aalbu trekker seg fra stillingen i osloklubben.

Han velger å si opp jobben fordi arbeidsoppgavene er blitt gradvis justert, og den tette kontakten mot laget og trenerne tonet ned, heter det i en pressemelding fra VIF.

- Det er ingen dramatikk eller konflikter som ligger bak dette. Det er noe jeg har tenkt på over tid, sier Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.no.

- Da jeg startet i 2006, hadde jeg et klart mandat for å jobbe tett på trenere og spillere. Men etter hvert har jeg fått andre oppgaver som ikke tillater så mye kontakt. Da blir jobben mindre interessant for meg, utdyper han.

Slutter etter sesongslutt
Dette til tross - 45-åringen slutter ikke i jobben etter før etter sesongslutt. Da har han ingen ny jobb å gå til.

- Noen vil kanskje si at jeg virker febersjuk og gal som trekker meg fra en så spennende jobb uten å ha noe nytt å gå til, men jeg vet iallfall ikke hva jeg skal gjøre etter sesongslutt, sier Aalbu.

Lederen for sportslig utvalg i Vålerenga Fotball, Raymond Johansen, tar oppsigelsen til etterretning

- Vi beklager at sportsdirektøren gir seg, sier Johansen til VIF.no.

Aalbu vil likevel ikke trappe gradvis ned, men gi alt i innspurten, forsikrer han.

SLUTTER I JOBBEN: Vålerengas sportsdirektør Jan-Erik Aalbu gir seg etter sesongen. Årsaken er endrede arbeidsoppgaver. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
SLUTTER I JOBBEN: Vålerengas sportsdirektør Jan-Erik Aalbu gir seg etter sesongen. Årsaken er endrede arbeidsoppgaver. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Framtida ser lys ut

- Er vi flinke nok kan det bli et trofé allerede i høst. Framtida ser lys ut. Vi har en fantastisk spillergruppe, skryter den avtroppende sportsdirektøren.

Styreleder i Vålerenga Fotball, Odd Skarheim, liker ikke at Aalbu går.

- Det er trist at Jan-Erik slutter, men vi er glade for at han jobber ut året, slik at vi har god tid til å finne en erstatter, sier han.

Aalbu gir seg som VIF-direktør