Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aalbu inn i Team Suzann

Ryggen til Suzann Pettersen (23) nærmer seg friskmeldt. Nå får hun med seg Jan-Erik Aalbu som motivator og sportslig ansvarlig.

Den tidligere sportssjefen i hopp og sportsdirektøren i Stabæk går inn i det såkalte Team Suzann, sammen med manager Jan Ove Nystuen og trener Simon Holmes.

-  Det var viktig for meg å hente inn en slik ressurs som Jan-Erik er, sier Nystuen til Dagbladet. -  Det er mange som har vært på jakt etter ham.

Supermotivert Aalbu

Akkurat nå er Aalbu hoppekspert for NRK under VM i Oberstdorf. Når han kommer tilbake fra Tyskland i slutten av måneden, starter han opp jobben som sportslig ansvarlig for Suzann.

-  Aalbu skal stå for den kort- og langsiktige sportslige utviklingen av Suzann, sier Nystuen.

-  Han har stor respekt for hva hun har fått til så langt i karrieren, og er supermotivert for jobben.

Det er lenge siden Suzann Pettersen spilte golf. I september i fjor måtte hun gi opp på USA-touren fordi ryggen slo seg vrang. Få uker før jul så det meste greit ut, og avreise hjem til Florida hadde golfesset satt til tidlig januar. Men så gikk det virkelig galt.

Mye skadet

 SNART TILBAKE:  Etter å ha vært ute med ryggskade siden i fjor høst ser Suzann Pettersen endelig lys i tunnelen. Foto: Ole C.H. Thomassen
SNART TILBAKE: Etter å ha vært ute med ryggskade siden i fjor høst ser Suzann Pettersen endelig lys i tunnelen. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

-  Etter en skitur på fjellet 1. nyttårsdag fikk jeg veldig vondt i ryggen igjen, sier Suzann til Dagbladet. -  Tilbake på hytta måtte jeg krabbe på alle fire - nærmere invalid kunne jeg ikke komme.

23-åringen har vært mye plaget med skader i karrieren siden hun ble proff i 2001, men aldri så utslått som hun var den første uka av 2005.

-  Ja, det har vært fryktelig tøft - jeg kunne ikke røre på meg en eneste centimeter, sier Suzann. -  Det var i det hele tatt vanskelig å tenke at jeg skulle spille golf igjen.

Mobiliseringsøvelser

Men tida leger ofte det meste. Ingen av ryggekspertene Suzann har konsultert, ville operere. I dag er hun glad for at hun har klart å vente på bedringen.

-  Nå har jeg trent ei uke med mobiliseringsøvelser, sier Suzann.

-  Lege Lars Engebretsen på Toppidrettsenteret ser lyst på at ryggen skal bli helt frisk i løpet av fem uker.

Det betyr full jobb for Team Suzann, og ikke minst for sportslig nykommer Jan-Erik Aalbu. Han kommer til å få en god mottakelse fra hovedpersonen sjøl.

-  Det er kjempepositivt å få nytt blod i systemet, sier Suzann.

-  Aalbu har erfaring med å jobbe tett opp mot idrettsutøvere, så jeg gleder meg til samarbeidet. Han kan være den brikken som hjelper meg den siste veien til toppen.

Til Florida

Sesongstarten på LPGA-touren på Hawaii i slutten av februar går uten Suzann. Det samme gjør årets første Major-turnering, Nabisco Championship seint i mars. Men så er det rett før hun ankommer Florida.

Spiller trolig i april

-  Så sant ryggen er så bra som alle tror, reiser jeg hjem til Florida etter påske, og så starter jeg treningen på gress tidlig i april, sier Suzann.

Det betyr at hennes første turnering trolig blir Franklin American Mortgage Championship i Tennessee 28. april.

-  Det er ikke sikkert jeg trenger så mange turneringer for å være tilbake helt der oppe, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

TEAM SUZANN: Sportslig ansvarlig Jan-Erik Aalbu.