Aalbu måtte vise rumpa til Klanen

- De maste noe veldig, sier VIF-direktøren. Les lokalrunden.

(Dagbladet.no): Fotballsesongen er inne i en fase der de fleste tar én kamp av gangen.

Tom Nordlie gikk imidlertid runden i Brann-garderoben og tok samtlige av sine overmenn i hånda og gratulerte med gullet etter 1-5 på Åråsen. Mons Ivar Mjelde fikk til og med en klem.

Vålerengas sportsdirektør Jan Erik Aalbu måtte også til pers etter å ha vært litt stor i kjeften før kampen. Han dro ned dressbuksa og viste et par høstbleke skinker til Klanen i Skien.

Dette skriver lokalavisene etter gårsdagens kamper i Tippeligaen:

Lyn - Stabæk 3-2

Dagsavisen hyller aldersspennet i Lyn-laget som senket Stabæk. 33 år gamle Tommy Berntsen scoret det første, 19-åringen Endre Fotland Knudsen det siste for Oslo-laget.

- Da han stanget inn Lyns ledelse etter en drøy halvtime, viste han hva eldre herrer med skrantende helse kan få til, skriver avisa om Berntsen.

Stabæk-spiss Daniel Nannskog er som vanlig ikke nådig mot seg selv og lagkameratene når det går dårlig.

DRO NED DRESSBUKSA: Vålerenga-direktør Jan Erik Aalbu går i dress på Vålerenga-kamper, som her etter seieren mot Strømsgodset i august. I går dro han ned buksa etter mas fra Klanen. Om det var noe å mase etter? Bedøm selv etter å ha sett bildet hos Telemarksavisa. Foto: Scanpix
DRO NED DRESSBUKSA: Vålerenga-direktør Jan Erik Aalbu går i dress på Vålerenga-kamper, som her etter seieren mot Strømsgodset i august. I går dro han ned buksa etter mas fra Klanen. Om det var noe å mase etter? Bedøm selv etter å ha sett bildet hos Telemarksavisa. Foto: Scanpix Vis mer

- Det skulle vært 11 tigere, men vi var 11 kjerringer, sier han til Aftenposten.no.

Odd Grenland - Vålerenga 1-4

Trenerbyttet ga ingen umiddelbar effekt for Odd. Men nøkkelen til opptur ligger i å få Tommy Svindal Larsen tilbake på banen, mener Varden.

Veteranen har vært med på å plukke 15 av de 18 poengene Odd har sanket så langt i sesongen. I den ene kampen de vant uten veteranen, var Morten Fevang sentral. I går var Fevang suspendert, mens Svindal Larsen ikke ble risikert etter skade.

- Selvfølgelig er både jeg og Morten viktige for laget. Vi har vært med en vinterdag før og står for rutine, sier Svindal Larsen.

VG har telt poeng siden Harald Aabrekk overtok styringen i Vålerenga. Han har tatt 19 poeng på åtte kamper - like mange som serieleder Branns trener Mjelde i samme periode.

Han vet likevel ikke om han blir trener i klubben neste sesong.

- 4-3-3-formasjonen vår fungerer bra, og vi har et mål om å bli nummer fire nå. Om jeg blir hovedtrener eller spillerutvikler neste sesong, aner jeg ikke. Vi har ikke snakket om trenerspørsmålet, sier Aabrekk til Dagsavisen.

Aalbu måtte vise rumpa til Klanen

Telemarksavisa har bilder av den bleike rumpa til Vålerengas sportsdirektør Jan Erik Aalbu.

Ikke noe vakkert syn, men Klanen insisterte likevel på at han skulle «flekke raua til Odd» etter tremålsseieren.

- De maste noe veldig før kampen, det er en slags gest vi har. Jeg var så dum å si at dersom vi vinner 3-0 skulle de få se den. Jeg var glad da det ble 3-1, for da slapp jeg. Men så fikk vi 4-1 og da forlangte de at jeg tro til, sier Aalbu.

Han understreker imidlertid at runpevisningen ikke var myntet på Odd.

Aalesund - Tromsø 2-3

Aalesund møter Stabæk, Brann, Vålerenga og Rosenborg i de siste fire serierundene. Derfor skulle mange sunnmøringer gjerne sett at klubben tok poeng hjemme mot Tromsø i går. Da kunne plassen i praksis være sikret.

Men spillerne klarte ikke å levere det som skulle til.

- Viljeløst, uten initiativ og entusiasme, planløst og handlingslammet. Slik føler jeg vi fremstår etter pause, sier Amund Skiri til smp.no.

Og selv om de kanskje har tatt poengene som skal til allerede, mener Skiri det er viktig at det ikke blir fokus for spillerne.

- Skal vi tenke på poengene, hvis og dersom, så risikerer vi å bli defensive og handlingslammet - slik som mot Tromsø. Det ønsker vi ikke, sier han.

Tromsø har begynt å øyne muligheten for en plass i Uefa-cupen neste sesong.

- Og det er jo muligheter for at en femteplass også gir europacup-spill dersom LSK vinner cupen. Vi har jo gode erfaringer fra det i TIL, og det hadde vært morsomt om vi hadde fått en ny sjanse i Europa, sier Steinar Nilsen til Nordlys.

I så fall øker sjansene for at Sigurd Rushfeldt går løs på en ny sesong.

- Det er klart at en europacupplass har mye å si. Det blir nok vanskelig å ikke fortsette da, men evalueringen tar jeg uansett ikke før sesongen er over, sier han til Bladet Tromsø.

Fredrikstad - Rosenborg 4-3

Fredrikstad-gutta er skadeskutte, men glade etter seieren mot Rosenborg. Ardian Gashi storspilte og scoret før han ble båret av banen etter å ha fått et Vidar Riseth-skudd midt i skrittet.

- Det var så smertefullt at jeg har ikke ord for det. Det var kraft bak skuddet til Vidar. Det er lenge siden jeg har hatt så vondt, så Vidar bør sende meg blomster etter dette, sier Gashi muntert til Fredrikstad Blad.

Agim Shabani ble sparket i hodet av Yossouf Koné, og lå blødende i feltet da Steffen Iversen scoret sitt og RBKs tredje mål.

Men han er ved godt mot, og da f-b.no vekket ham i dag morges, var han klar for innsats for reservelaget i kveld.

- Det gikk bra. Jeg har ikke vondt i hodet og føler meg helt fin. Planen er at jeg skal spille kamp for rekruttlaget i kveld. Jeg får bare prøve å ikke nikke akkurat der jeg har sydd, sier 19-åringen.

Knut Tørum slaktet både seg selv og spillerne for innsatsen. Han vet at resultatet neppe vil dempe snakket rundt hans posisjon i klubben, men forsøker å ikke la seg påvirke av det.

- Den diskusjonen føler jeg er der hele tiden, men jeg forsøker å distansere meg fra den og gjøre en så god jobb som mulig. Så regner jeg med at hvis det blir gjort evalueringer underveis som berører meg, får jeg beskjed om det. Jeg har et greit forhold til det, sier han til Adresseavisen.

Lillestrøm - Brann 1-5

På Lillestrøm var man naturlig nok mest opptatt av at det gikk bra med Anders Rambekk, som ble sendt til sykehus for sjekk etter hjerteflimmer og smerter i brystet i pausen.

Etter kampen var Tom Nordlie raskt ute med å gratulere motstanderne med gullet. For mens Mons Ivar Mjelde fortsatt tar en kamp av gangen, var LSK-treneren inne i Brann-garderoben og ga Mjelde en klem og tok samtlige Brann-spillere i hånda og gratulerte, skriver Romerikes Blad.

- Jeg har ingen problemer med å erkjenne at vi tapte for et bedre lag og at Brann blir seriemester. Selv har vi fortsatt medalje å kjempe for, sier Nordlie.

Brann spilte som et gullag, og aller mest gyldne var de på kantene, der Petter Vaagan Moen og Jan Gunnar Solli strålte på hver sin side.

Spesielt Vaagan Moen, som ikke alltid har vært populær blant fansen fordi han blir foretrukket foran yndlingen Erik Huseklepp, var avgjørende da Lillestrøm ble knust allerede i første omgang.

Mons Ivar Mjelde mener han kan forklare det:

- Han har endelig begynt å bruke vett! Det gjelder også en mann som Jan Gunnar Solli. Dette er gutter som elsker å trene mye, de gir alt hver eneste dag, og er stort sett alltid blant dem som er sist av treningsfeltet. Nå har vi begynt å styre dem litt, holde dem litt igjen, slik at vi er sikre på at de er skikkelig skarpe i kamp, sier Mjelde til Bergensavisen.

GRATULERTE BRANN-GUTTA: Tom Nordlie tok turen i Brann-garderoben og tok spillerne i hånda og gratulerte med seriegull. Det spørs hva Mons Ivar «én-kamp-av-gangen» Mjelde syntes om det.
FRISTES AV EUROPA: Sigurd Rushfeldt scorer mot Aalesund. Om TIL kvalifiserer seg til e-cup, tror veteranen det blir vanskelig å gi seg.