Aalesund beholdt bronseplass etter Hamed-Allah-show

Aalesund scoret alle målene selv i 3-1-seieren over Sarpsborg 08.

Aalesund - Sarpsborg 3-1 (1-0)

(Dagbladet):  Det hadde vært en rolig start på kampen i Aalesund. Bortelaget Sarpsborg var best fra start, og presset hjemmelaget bakover i banen.

Aalesund slet med å produsere sjanser, og oransje-trøyene hadde mer enn nok med å forsvare seg, og hadde en feilpasningprosent like høy som Tor Hogne Aarøy.

Men da er det godt å ha Tippeligaens toppscorer på laget.

Da halvtimen var spilt viste Abderrazzaq Hamed-Allah hvor viktig han er for Aalesund.

Klasse Marokkaneren fikk ballen på tjuefem meter, vendte opp, driblet to mann før han banket ballen i mål bak en sjanseløs Sukke i Sarpsborg-buret. En klassescoring av goalgetteren, som er  toppscorer i Tippeligaen med ni mål..

 SEIERSGLISET:   Abderrazzaq Hamed-Allah (t.v.) gratuleres for sin 1-0 scoring av Michael Barrantes. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
SEIERSGLISET: Abderrazzaq Hamed-Allah (t.v.) gratuleres for sin 1-0 scoring av Michael Barrantes. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Vi gjør en fantastisk god første omgang. De har en viktig spiller på topp, for å si det sånn, sier Sarpsborg-kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen til C More.

Og kapteinen hadde rett: Sarpsborg var langt fra ufarlige.

Samuel hadde en god sjanse til å utlikne da han ble spilt fri etter 35 minutter. Den tidligere Vålerenga-spilleren har hatt en god start på sin karriere i blått og hvitt, men greide ikke å presse ballen under tverrliggeren fra femten meter.

Og Sarpsborg ga seg ikke der. Da førti minutter var spilt fikk  Tom Erik Breive en ny stor sjanse.  Midtbanespilleren fra Steigen ruvet høyest i feltet på et innlegg, men greide ikke å treffe mål fra åtte meter.

Dermed gikk Aalesund til pause med ledelsen etter ett skudd på mål.

- Starten av kampen slår vi bort mange baller unødvendig. Det er ikke sånn vi vil fremstå på hjemmebane, vi må inn og skjerpe oss, sier Jonas Tollås Nation til C More.

Drømmetreffet Det var Sarpsborg som kjørte den andre omgangen fra start. Men Aalesund hadde fortsatt sitt våpen på topp. Hamed-Allah var ute på en ny kontring etter 55 minutter. Marokkaneren fikk ballen på midtbane og satte på turboen, forserte en spiller og avsluttet fra skå vinkel. Ballen gikk via innsiden av stolpen og ut.

Noen minutter senere doblet den tidligere Sarpsborg-spilleren Jo Nymo Matland ledelsen for Aalesund.  Venstrebacken ladet kanonen fra over tretti meter. Drømmetreffet suste rett inn i kassa bak Sukke, som nok sukket etter å ha sluppet inn langskuddet han burde ha tatt.

I det 77. minutt økte Aalesund ledelsen ytterligere. Hamed-Allah spilte ut til Ulvestad. Fra rundt 20 meter sendte Ulvestad i veien et relativt svakt skudd, men nok til at den gikk inn i nettet bak en fomlende Sarpsborg-keeper. 

Vel ti minutter senere kom det nok et Aalesund-mål, men denne gangen i eget mål. En lang ball i bakrom fremkaller en kommunikasjonsfeil mellom Grytebust og Skagestad. Sistnevnte header ballen i det åpne målet bak et utrusende Grytebust - til 3-1 til hjemmelaget.