-  Aalesund er attraktivt

Her kommer Nils Johan Semb ut fra møte med styrelederen i Aalesund. Semb er én av tre kandidater til trenerjobben.

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): De to andre er eks-Rosenborg-trener Per Joar Hansen og eks-Lyn-trener og Aalesund-spiller Sture Fladmark.

Aalesunds styreleder Arne Aambak bekrefter overfor Dagbladet at én av de tre vil få et kontraktstilbud.

-  Ja, det må jeg kunne si. De er ulike, men alle tre er trenerkapasiteter, sier han til Dagbladet.

Tidligere landslagssjef Semb satt i går ettermiddag i møte med ledelsen i den nedrykkede Tippeligaklubben på Color Line Stadion.

-  De informerte om strategi og framtidsutsiktene. Det var helt i første fase, sier Semb til Dagbladet.

Bare trener

Siden han gikk av som landslagssjef høsten 2003, har Semb jobbet med talentutvikling i fotballforbundet og som ekspertkommentator i TV. Nå ønsker han seg for fullt tilbake i trenergjerningen.

-  Det har jeg vært klar for lenge. Men det har ikke passet helt med familien eller med attraktiviteten i klubbene som har kommet med henvendelser, sier Semb.

 DIALOG: Tidligere landslagsssjef Nils Johan Semb på vei ut av møtet med Aalesund-ledelsen. Bak styreleder Arne Aambak. Foto: Fridgeir Walderhaug
DIALOG: Tidligere landslagsssjef Nils Johan Semb på vei ut av møtet med Aalesund-ledelsen. Bak styreleder Arne Aambak. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

Pirrer

Han utelukker heller ikke en sportsdirektørstilling eller videre TV-jobbing.

Aalesund har ikke satt en tidsfrist på når de ønsker å få plass en ny trener. Klubben skal også ansette en sportslig leder, men Semb er bare aktuell som trener.

Nils Johan Semb ønsker ikke å ta stilling til et eventuelt tilbud fra jugendbyen. Men er positiv.

-  Klubben har et stort utviklingspotensial, et fantastisk hjemmepublikum og flotte fasiliteter med ny stadion og gode treningsmuligheter, jeg må innrømme at det pirrer.-  Jeg tror Aalesund er en klubb som har et potensial til å løfte seg opp til de 6-8 beste klubbene i Norge. Sånn sett er det en attraktiv klubb, mener Semb.

-  Og det er mange gode fiskerestauranter i byen?

-  He-he. Ja, og mye god bacalao. I dag fikk jeg servert riskrem og rødsaus. Det var i alle fall terningkast 6, faststlår Semb.