Aalesund fikk livstegn fra Dedé

Og et nytt løfte.

(Dagbladet.no): Brasilianske Dedé Anderson har ikke spilt en Aafk-kamp siden 2006. Nå håper likevel klubben at toppscoreren kan være tilgjengelig neste sesong.

Etter lang tid uten en lyd fra Brasil har Aafk-leder Henrik Hoff fått kontakt med 27-åringen.

Snakket med han

- Vi har snakket med Dedé nylig, og ut fra den samtalen er det ingenting som tyder på at han ikke dukker opp. Men vi tar ingenting for gitt i denne saken, naturlig nok. Det har vært veldig mye fram og tilbake med Dedé, nå går vi ut fra at han, i likhet med de andre kontraktsfestede spillerne våre, er på plass når han skal, sier Hoff til Sunnmørsposten.

Sist gang spissen dukket opp på Sunnmøre var i april. Da ble han omtalt som tungt bygd av daværende trener Per Joar Hansen. Noen dager etter forsvant han igjen.

Lønnen stoppet

Og så ble det nesten helt tyst fra spissen i Brasil - som har kontrakt med Aafk fram til 2009. Lønna stoppet klubben i mars.

Aafk-leder Hoff vet ikke om Dedé har trent godt i hjemlandet, men regner med at det uansett er nok tid fra januar til sesongstart i i slutten av mars.

KOMMER, KOMMER IKKE? Aafk har vært i kontakt med klubbens tidligere toppscorer Dedé Anderson - som sier han vil komme til Norge i januar. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
KOMMER, KOMMER IKKE? Aafk har vært i kontakt med klubbens tidligere toppscorer Dedé Anderson - som sier han vil komme til Norge i januar. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer

- At Dedé er en god spiss er det ingen som helst grunn til å tvile på, det viste han til fulle i 2006-sesongen, sier Hoff.