Aalesund forhandler med Cardiff

Det var i ettermiddag direkte kontakt mellom Aalesunds Fotballklubb og Cardiff i et forsøk på å bli enige om Bjørn Helge Riises overgang.

- Vi vil ikke stikke kjepper i hjulene for Bjørn Helge, sier formannen i Aafk, Arne Aambakk, til NTB.

Klubben er innstilt på å finne en praktisk løsning som eventuelt vil innebære kompensasjon ved videresalg, men ingen direkte kompensasjon. Det er ikke fremmet noe konkret krav eller forslag fra Aafk's side i samtalene med Cardiff.

Aambakk understreker at klubben heller ikke på andre måter har fremmet krav om utdanningskompensasjon for Berit Riises sønn, Bjørn Helge.

- Det vi har gjort er å be fotballforbundet om å redegjøre for overgangsreglene til FIFA, og om vi har krav på utdanningskompensasjon i tilfeller som dette. Aambakk sier det er viktig å vite hvordan de nye reglene generelt skal praktiseres i framtiden.

Aambakk håper på en rask avklaring med Cardiff.

- Vi ønsker ikke å ødelegge en proffkarriere for Bjørn Helge, men jeg synes heller ikke det er riktig at vi som klubb skal legge oss fullstendig flate i tilfeller som dette, sier Aambakk - som har opplevd et av sine travleste døgn siden Aalesund rykket opp til eliteserien.

(NTB)