SOLGT: Abderrazzaq Hamed-Allah. Foto: NTB Scanpix
SOLGT: Abderrazzaq Hamed-Allah. Foto: NTB ScanpixVis mer

Aalesund frykter å bli lurt for millionbeløp av kinesisk klubb

Etter salget av Hamed-Allah.

Aalesund har rett på 25 prosent av overgangssummen om klubbens tidligere spiss Abderrazzaq Hamed-Allah selges til qatarsk fotball. Nå frykter klubben det skal bli vanskelig å få det de har krav på.

Hamed-Allah ble solgt til kinesiske Guangzhou for rundt 34 millioner kroner i februar 2014. Etter å ha imponert i kinesisk fotball er han nå på vei til El Jaish i Qatar.

Da AaFK solgte spissen fikk de med i avtalen at de skal ha 25 prosent av neste overgangssum for marokkaneren.

- Ledelsen i Guangzhou er tydeligvis ikke fornøyd med klausulen om at 25 prosent av overgangssummen skal tilfalle oss. De har allerede forsøkt å kjøpe seg ut av denne avtalen, uten at vi har akseptert dette, sier AaFK-direktør Henrik Hoff til Sunnmørsposten.

Vanligvis får klubber kun prosenter av overskuddet neste klubb får. At en klubb får 25 prosent av hele salgssummen regnes som svær uvanlig.'

- For oss er dette en svært god avtale. Dersom Hamed-Allah nå blir solgt. Men det er klart at det finnes smutthuller i alle avtaler, og jeg er jo litt spent på hva som nå skjer i denne overgangssaken, sier Hoff.

Et smutthull er at spissen kan bli leid ut for en høy leiesum, og så senere bli solgt for en sum under markedspris. Da har ikke AaFK krav på noe av leiesummen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram