Aalesund frykter å bli lurt for millionbeløp av kinesisk klubb

Etter salget av Hamed-Allah.

SOLGT: Abderrazzaq Hamed-Allah. Foto: NTB Scanpix
SOLGT: Abderrazzaq Hamed-Allah. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aalesund har rett på 25 prosent av overgangssummen om klubbens tidligere spiss Abderrazzaq Hamed-Allah selges til qatarsk fotball. Nå frykter klubben det skal bli vanskelig å få det de har krav på.

Hamed-Allah ble solgt til kinesiske Guangzhou for rundt 34 millioner kroner i februar 2014. Etter å ha imponert i kinesisk fotball er han nå på vei til El Jaish i Qatar.

Da AaFK solgte spissen fikk de med i avtalen at de skal ha 25 prosent av neste overgangssum for marokkaneren.

- Ledelsen i Guangzhou er tydeligvis ikke fornøyd med klausulen om at 25 prosent av overgangssummen skal tilfalle oss. De har allerede forsøkt å kjøpe seg ut av denne avtalen, uten at vi har akseptert dette, sier AaFK-direktør Henrik Hoff til Sunnmørsposten.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

Vanligvis får klubber kun prosenter av overskuddet neste klubb får. At en klubb får 25 prosent av hele salgssummen regnes som svær uvanlig.'

- For oss er dette en svært god avtale. Dersom Hamed-Allah nå blir solgt. Men det er klart at det finnes smutthuller i alle avtaler, og jeg er jo litt spent på hva som nå skjer i denne overgangssaken, sier Hoff.

Et smutthull er at spissen kan bli leid ut for en høy leiesum, og så senere bli solgt for en sum under markedspris. Da har ikke AaFK krav på noe av leiesummen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer