Aalesund gikk på sitt første poengtap i årets Tippeliga

Målløst mot Tromsø.

• Aalesund-Tromsø, 0-0 (0-0)

ÅLESUND (Dagbladet): Aalesund begynte klart best i en kamp som utviklet seg til å bli en både sjanseløs og litt kjedelig kamp.
Tromsø holdt likevel serielederen i ånde.

Tromsøs trener Agnar Christensen sier til Dagbladet at han alt i alt er fornøyd med å dra hjem til snøsmeltinga i nord med ett poeng.

Ungt lag - Vi fører alle kampene våre, det er jeg fornøyd med. Spesielt fordi vi stiller med tidenes yngste TIL-lag med mange unge spillere uten erfaring i Tippeligaen.

- Aafk ligger i toppen etter fire strake, og nå et uvagjort. Var dette det Aafk dere hadde forventet å møte?

- Ja. Det medfører et press å ligge der Aalesund ligger på toppen av tabellen, det vet vi i TIL alt om.
De har imidlertid dyktige spillere i stallen som muligens kan holde dem i toppsjiktet, men da må de ta poeng borte, og vinne hjemme, sier Christensen, som holdt pusten på overtid.

- Morten Moldskred kunne fort avgjort kampen med suseren sin på overtid. Slik ble det ikke, men vi er fornøyd.
Og det er alltid koselig å komme til Ålesund og spille mot Aafk. De har et flott publikum og er gode til å ta vare på gjestene sine, sier han.

Ikke fornøyde selv - Våre gutter var langt fra fornøyd med seg selv etter første omgang i dag. Så det ble noen runder i garderoben, sier Aafk-trener Jan Jönsson til Dagbladet.

- Og det er du enig i?

- Ja, vi har ting å jobbe med, men blir straks bedre i andre omgang hvor vi skaper en del farlige sjanser.

- Den nye spissen Hamed-Allah har glatte sko?

- At han faller ofte mener du? Jo, jeg har absolutt tatt det opp med ham. Det er i alle fall ikke for å tilegne seg frispark, så mye kan jeg si. Jeg har gitt ham beskjeder rundt det der, men dette er en spiss som blir synlig bedre og bedre for hver kamp han spiller.

Hamed-Allah havnet også i fokus da han prøvde å ta en Maradona med litt over 10 minutter igjen å spille. Heldigvis lyktes ikke spissen med forsøket.
 
Burde vunnet - Mener du dere burde slått det Tromsø-laget dere møtte?

- Ja, det mener jeg. Det var litt fram og tilbake på hvordan vi skulle løse oppstillingen, litt sjansespill.
Et sjansespill var det også å sette inn Jason Morrison i andre omgang, men det fungerte mye bedre og vi får flere og større sjanser.

Surt Aafk-kaptein Jonatan Tollås Nation synes det er surt å ikke vinne hjemme.
- Surt, men når en ser hvordan kampen utviklet seg så må vi vel si oss fornøyde.

- Hva var feil?

- Nei, rett og slett at det var mange på laget som ikke helt hadde dagen. Vi leverer ikke bra nok som lag¨, og det er spesielt surt at vi ikke klarer å vinne når vi har fulle tribuner.

- Tynger det et forventningspress over spillergruppa?

- Nei, det demper oss ikke. Vi kom oss rett og slett ikke i gang fra start, og det skortet egentlig på det meste, også offensivt, sier Nation Tollås.

Også Tromsø-leiren var skuffet med ett poeng.

- Hadde vi hatt samme uttelling som tidligere i sesongen, ville vi vunnet én eller to null, sa Tromsø-kaptein Miika Koppinen til C More etter kampslutt.