Aalesund gir Jönsson-avklaring i løpet av helga

Svensken har telt på knappene i ukevis.

ENDELIG BESTEMT? Aalesund kan trolig fortelle om Jan Jönsson fortsetter i klubben i løpet av helga.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ENDELIG BESTEMT? Aalesund kan trolig fortelle om Jan Jönsson fortsetter i klubben i løpet av helga. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Fotballstudio kl. 19: Viking - Aalesund

(Dagbladet): Bronsehåpet er ikke helt dødt for Aalesund, men den dystre statistikken før kveldens bortemøte i Stavanger forteller at de oransje ikke har vunnet en ligakamp siden 18. august.

Samtidig har hovedtreneren store problemer med å bestemme seg om han vil fortsette i klubben.

Jan Jönssons framtid på vestlandet har vært usikker i ukevis, fristene er blitt flyttet, og etter tapet for Strømsgodset sist helg fortalte svensken at den endelige fristen for å bestemme seg, etter kontrakten, er 1. november.

Nå håper klubbdirektør Henrik Hoff å kunne komme med en avklaring før uka er omme.

- Alt drøyer litt, men jeg tror ikke det drøyer helt til 1. november. Vi får se i løpet av helga, jeg tror vi kan komme med en avklaring innen den tid, sier han til Dagbladet.

Hoff sier han ikke vet hvilke andre tilbud Jan Jönsson eventuelt har sittet med, men det er ingen hemmelighet at svensken er ønsket i hjemlandet, og både Kalmar og Per-Mathias Høgmos Djurgården er blitt nevnt.

Samtidig har hovedspørsmålet for treneren selv vært om det er på tide å vende hjem for å bo fast med familien.

- Familiesituasjonen, det og at jeg har vært borte i ni år. Det er det som taler for Sverige, sa svensken til Dagbladet etter Godset-kampen, da han også bedyret at usikkerheten rundt hans posisjon ikke har gått utover spillernes prestasjoner.

- Jeg tror de er så kloke at de ikke merker noe til det, mente Jönsson.

Bortekampen mot Viking i kveld er et nøkkeloppgjør i toppstriden, det fjerdeplasserte Stavanger-laget ligger to poeng foran Aalesund på sjette.