FRITTALENDE: Kjetil Rekdal var igjen ute mot Aafk-ledelsen i går. Men får svar fra klubbdirektøren i dag. Foto: Scanpix
FRITTALENDE: Kjetil Rekdal var igjen ute mot Aafk-ledelsen i går. Men får svar fra klubbdirektøren i dag. Foto: ScanpixVis mer

Aalesund har bud ute i millionklassen

Aafks klubbdirektør beroliger «taktikeren» Kjetil Rekdal.

|||(Dagbladet): Kjetil Rekdal er kjent som en frittalende trener. I går gikk han ut mot Aalesund-ledelsens manglende ambisjoner etter den sterke 1-0-seieren over Tromsø.

- Hvis ledelsen ønsker at Aalesund skal fortsette å være på øvre halvdel av tabellen, så har de mulighet til det nå ved å forsterke stallen, sa Rekdal til Sunnmørsposten, som la til at han ikke lenger gidder å komme med krav til ledelsen, siden de uansett ikke hører på ham.

- Historisk bra Det er langtfra første gang Rekdal smeller mot egen klubb, men Aafk-ledelsen biter ikke på.

- Vi visste hva vi fikk da vi ansatte Kjetil Rekdal høsten 2008. En utrolig god trener, som samtidig voldsomme ambisjoner og er frittalende, sier klubbdirektør i Aalesund, Henrik Hoff, til Dagbladet.

Aalesund ligger for øyeblikket på en imponerende fjerdeplass på tabellen. I fjor høst vant de cupgull. Klubben er dermed inne i sin beste periode noensinne.

Likevel er Rekdals utspill ofte av den negative sorten.

- Når du snuser høyt oppe, så har du lyst til å snuse mer. Sånn er det. Vi må bare ikke glemme at vi gjør det historisk bra, sier Hoff.

Bud i millionklassen Hoff beroliger nå Rekdal med at det jobbes med å få inn nye spillere, men at ting tar tid.

- Vi har bud inne i millionklassen, vi sitter ikke bare og venter. Jeg forstår at Rekda er utålmodig når han har bestemt seg for en spiller og ingenting skjer, men det er forhandliger med andre kulturer og det er ikke sånn at vi bare kan betale overpris for å få fortgang i sakene, sier Hoff, som minner om at Aalesund trenger ekstern finansiering ved spillerkjøp.

Det er også ventet at flere spillere blir solgt når overgangsvinduet åpner 1. august. Etter cupfadesen mot Løv-Ham sa Rekdal at flere spillere er ferdig i klubben.

Hoff minner også om at Rekdal er Rekdal og at ikke alle utspill i media skal tas bokstavelig.

- Man skal ikke glemme at Kjetil i media blir spilt opp som en taktiker. Det kan hende det er litt taktisk spill i gårsdagens utspill ved at han prøver å pushe spillergruppa si - og pushe oss til å gå til anskaffelser raskere.

Det lykkes ikke Dagbladet.no å få kontakt med Kjetil Rekdal i formiddag.