Aalesund hevder Kjetil Rekdal roter med fakta

Klubben var ikke kjent med at Rekdal jobbet for spillselskap i 2010.

ROTER MED FAKTA: Henrik Hoff hevder at Aalesund ikke visst noe om at Kjetil Rekdal hadde en avtale med spillselskap før i 2012. Rekdal hevdet på sin side at de visste om det hele tiden.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
ROTER MED FAKTA: Henrik Hoff hevder at Aalesund ikke visst noe om at Kjetil Rekdal hadde en avtale med spillselskap før i 2012. Rekdal hevdet på sin side at de visste om det hele tiden. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Aalesund har i dag sendt ut en pressemelding det de hevder Kjetil Rekdal roter med fakta når han i en pressemelding påstår at Aalesund var kjent med han forhold til Betsson helt siden 2010.

- Først i månedsskiftet juli/august 2012 ble vi kjent med dette forholdet, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

I pressemeldingen Kjetil Rekdal skrev i går hevdet han derimot at Aalesund-direktør Henrik Hoff har vært kjent med avtalen hele tiden.

- Dialogen mellom meg og Betsson ble startet opp våren 2010. Jeg, min kone og Tor Hogne Aarøy ble invitert med på en pokertur til Malta i slutten av november 2010. Denne turen ble klarert med Aalesund FK ved Henrik Hoff. Hoff ble også informert om at jeg leverte innhold til en Betsson-blogg under pseudonymet «Hroar», og at jeg ville motta honorar for dette. Det var helt greit for Hoff så lenge jeg ikke brukte mitt navn. Aalesund FK har siden november 2010 hele tiden vært kjent med mitt forhold til Betsson.

Innkalt til møte Det var 31. juli 2012 at Hoff og Aalesund fikk en henvendelse fra NFF med spørsmål om Kjetil Rekdal hadde en betalt rolle hos spillselskapet. Det var i kjølvannet av saken om mulig resultatmanipulering i norsk fotball at NFF undersøkte dette.

- Jeg innkalte da Kjetil til et møte samme eller påfølgende dag, og ba om å få et ærlig svar. Kjetil bekreftet at han hadde en slik rolle. Det var inntil da helt ukjent for meg og AaFK, og selvsagt helt uakseptabelt, sier Henrik Hoff.

Hoff skal da ha bedt Rekdal avslutte sitt forhold til spillselskapet, noe Rekdal skal også aksepterte, ifølge Hoff selv.

- Heller ikke da Kjetil Rekdal vitnet under rettssaken nevnte han noe om at AaFK var, eller ble informert om eller angivelig skal ha kjent til hans rolle i Betsson siden november 2010, står det i pressemeldingen.

De peker også på at Rekdal også fikk spørsmål fra ÅFAS prosessfullmektige i Oslo Tingrett om når han inngikk samarbeid med Betsson, uten at han svarte. Kjetil Rekdal møter Aalesund FK i Oslo Tingrett i en strid om betaling for kommersielle rettigheter av Kjetil Rekdal.

Hemmelig avtale I ettermiddag skriver Sunnmørsposten at Kjetil Rekdal også hadde en liknende avtale, med et konkurrerende spillselskap.

Det er kjent at Rekdal var fast oddsekspert i Unibet i perioden 2005-2009, men det som har vært hemmelig fram til nå er at han fortsatte samarbeidet med selskapet da han ble ansatt som Aalesund-trener 2008.

- Da han ble trener for Aalesund i september 2008 fortsatte Rekdal å formidle oddstips for Unibet, under pseudonymet «Dark Elk». Samarbeidet avsluttet høsten 2009, sier Kyrre Merg i Unibet til Sunnmørsposten.

• Kjetil Rekdal har ikke svart på Dagbladets henvendelser i ettermiddag.

VISSTE IKKE NOE: Henrik Hoff, klubbdirektør i AaFK, hevder han ikke kjente til at Kjetil Rekdal hadde et samarbeid med et spillselskap i slutten av 2010.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
VISSTE IKKE NOE: Henrik Hoff, klubbdirektør i AaFK, hevder han ikke kjente til at Kjetil Rekdal hadde et samarbeid med et spillselskap i slutten av 2010. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer