Aalesund i lekehumør da Rosenborg stjal poeng

Sjansefest endte uavgjort.

• Aalesund - Rosenborg 1-1 (0-0)

ÅLESUND (Dagbladet): Per Joar Hansen gjorde markante endringer i både formasjonen og i startelleveren sammenlignet med serieåpningen mot Viking, men kan umulig være fornøyd med resultatet av endringen.

For 1. omgangen handlet om AaFK og bare AaFK.

- Hvis vi ser på sjansestatistikken og kampen, så var vi best og burde vunnet. Vi har mange sjanser til å avgjøre, men klarer ikke det, sier Aafk-kaptein Jonathan Tollås Nation til C More etter kampen.

Barrantes-time De første 45 minuttene på Color Line Stadion var historien om stjernespilleren Michael Barrantes som igjen er tilbake som kanskje ligaens aller beste spiller.

Både Akeem Latifu og Demar Phillips hadde gode scoringsmuligheter i løpet av åpningsminuttene, men det var Barrantes alt handlet om. 

30-åringen har scoret mot og herjet med Rosenborg flere ganger tidligere. Med Abderrazzaq Hamed-Allah ute av bildet, har costarikaneren fått tilbake sin favorittrolle som offensiv midtbanespiller like bak Leke James.

RBKs reddende engel I det 14. minutt fikk han vist frem hvor farlig han kan være i denne rollen, men skuddet fra 16-meteren strøk stolpen.

Fem minutter senere testet midtbaneeleganten skuddfoten sin på ny, men Alexander Lund Hansen hang med på notene.

Midtveis i 1. omgang skapte vertene en gedigen dobbeltsjanse. Leke James ble spilt fri alene med keeper, men Lund Hansen fikk en fot på ballen. Returen havnet hos Barrantes, men RBKs sisteskanse dro frem en feberredning av den sjeldne sorten.

Sjansesløseri Da klokkeuret passerte 30 minutter viste Barrantes igjen frem sin klasse i mellomrommet. Stikkeren til James var perfekt, men nigerianerens avslutning var ikke helt på det nivået Hamed-Allah viste i fjor.

Minuttet senere fikk Barrantes en ny kjempemulighet, men nok en gang ble det bare nesten for costarikaneren, som la seg ned i bakken i frustrasjon.

I det 42. minutt kom gjestene og Riku Riski til sin eneste brukbare mulighet, men trøndernes sjansebeholdning i 1. omgang var tilnærmet ikke-eksisterende.

Kanon fra Orry Larsen Etter sidebytte fortsatte den oransje dominansen. Kun to minutter ut i 2. omgang kom Barrantes helt alene med keeper. Den nesten komiske sjansesløsingen fortsatte imidlertid, og ballvidunderets avslutning suste i tverrliggeren.

Nok en gang la Barrantes seg ned i bakken og rev seg i krøllene til sin store frustrasjon.

Ti minutter senere var costarikaneren på farten igjen. Barrantes raidet ned langs høyrekanten og fant Phillips på bakerste stolpe. Jamaicaneren så ut til å fomle bort muligheten, men fant Orry Larsen like utenfor 16-meteren.

Indreløperen har sendt mange baller opp på tribunen tidligere, men denne gang banket løpsmaskinen ballen i vinkelen. 1-0-ledelsen til AaFK kunne knapt vært mer fortjent.

Finsk markkryper Gjestene fra Trondheim kom mer med i kampen etter det. RBK hadde ballen mye, men slet med å skape de store målsjansene. AaFK ga fra seg initiativet i kampen etter scoringen, men var farlige hver gang Barrantes var nær ballen.

Litt ut av intet kom Rosenborgs utligning. 75 minutter viste klokkeuret da Riski fikk drømmetreff fra distanse. Markkryperen kunne ikke Sten Grytebust gjøre noe med.

Dermed klarte finnen å gjøre det samme som han gjorde for Hønefoss i fjor: å score i Ålesund.

Etter det var det RBK som styrte showet. Nicki Bille Nielsen var usynlig gjennom mesteparten av kampen, men viste prov på sin skuddstyrke ti minutter før slutt.

Dansken klarte imidlertid ikke å overliste Grytebust. På overtid kunne Tore Reginiussen ha sørget for at gjestene ranet med seg alle tre poengene, men headingen gikk utenfor.

Dermed endte det 1-1 i en kamp AaFK burde ha avgjort til pause.

Skuffede AAfk-spillere Aalesunds målscorer va selvfølgelig skuffet etter kampen.

- Det var godt å få et mål der etter en haug med sjanser. Skuffende at vi ikke tar tre poeng, men positivt å se hva vi leverer i dag. Vi får ta med oss det, og så slikke sårene, sier Peter Orry Larsen til C More.

Også en av kampens store profiler kunne ikke annet enn å være litt skuffet etter at kampen var blåst av.

- Vi spilte veldig bra, og lagde utrolig mange sjanser, men fotball fungerer sånn at man må score for å vinne, Michael Barantes.

Tore Reginussen var svært nær ved å gi sikre Rosenborg tre poeng på tampen - men headingen i sluttminuttene gikk rett utenfor.

- Det var bittert. Hadde vært deilig å satt den i mål og tatt tre poeng, sier Reginussen til C More.

Både Aalesund og Rosenborg står med to strake uavgjortkamper i årets eliteserie.

PERLESCORING:  Aalesunds Peter Orry Larsen (t.v.) banker inn 1-0 i eliteseriekampen mellom Aalesund og Rosenborg på Color Line Stadion. Mikael Dorsin og Rosenborg var sjanseløse da han dro til med venstreslegga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PERLESCORING: Aalesunds Peter Orry Larsen (t.v.) banker inn 1-0 i eliteseriekampen mellom Aalesund og Rosenborg på Color Line Stadion. Mikael Dorsin og Rosenborg var sjanseløse da han dro til med venstreslegga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer