Aalesund jubler etter seieren over Tromsø

- Dette er det største jeg har opplevd. Nå skal vi til finalen, sa en hoppende glad tomålsscorer Erik Hoseth etter Aalesunds 2-0-seier over Tromsø onsdag.

Tromsø sprakk i ekstraomgangene og innbytter Hoseths dobbel sendte AaFK til semifinalen i cupen for aller første gang. Nå raser fotballfeberen i aalesund. Både cupfinale og opprykk til eliteserien er innenfor rekkevidde for 1. divisjonsklubben. Noe slik hadde ingen drømt før sesongen.

Hoseth-mål

Det sto 0-0 etter ordinær tid og begge Hoseths mål kom i ekstraomgangene. 1-0 kom etter et knallhardt skudd fra Joakim Austnes sju minutter ut i 1. ekstraomgang. Skuddet gikk via Hoseth, skiftet retning og i mål.

Aalesund spillerne fikk trampeklapp fra et entusiastisk publikum etter 1. ekstraomgang. Stemningen steg enda noen hakk da samme Hoseth lurte av hele Tromsø-forsvaret og satte ballen kontrollert i mål i 2. ekstraomgang. Med 2-0 var slaget tapt for Tromsø, og et rekordstort publikum på Kråmyra kunne ta i med seieren er vår og bølgen fra fjellknausene som er tribune på sørsiden av stadion.

Fem i stolpen

Dette var en utrolig morsom og spennende kvartfinale. Begge lagene hadde et tosifret antall sjanser, og til sammen fem skudd i stolpen. Kampen kunne bikket Tromsøs vei etter en god 2. omgang.

- Vi burde ha avgjort dette etter ordinær tid, slo Tromsø-kaptein Bjørn Johansen fast.

Hos Aalesund gjorde innbytter Eirik Hoseth en sterk kamp Det samme gjaldt Amund Skiri og keeper Frank Mathisen. Tromsø var fullt på høyde med hjemmelaget de første 90 minuttene, og før ekstraomgangene gjorde Thomas Tøllefsen en god jobb i mål. Roar Christensen var Tromsøs beste sammen med Arne Vidar Moen. Sistnevnte måtte for øvrig ut med skade.

(NTB - Kjell Herskedal)