Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aalesund klare for Europa League-kvalik

Etter at Norge vant Fair Play-rankingen.

 TIL EUROPA: Norge har vunnet Fair Play-rankingen til Det europeiske fotballforbundet (UEFA), og det betyr at Aalesund får sjansen i Europa League. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
TIL EUROPA: Norge har vunnet Fair Play-rankingen til Det europeiske fotballforbundet (UEFA), og det betyr at Aalesund får sjansen i Europa League. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Norge har vunnet Fair Play-rankingen til Det europeiske fotballforbundet (UEFA), og det betyr at Aalesund får sjansen i Europa League. De tre beste landene på Fair Play-rankingen får en ekstra plass i kvalifiseringen til Europa League, og kommende sesong går disse plassene til Norge, som ble best i rankingen, England og Sverige. I den norske Fair Play-konkurransen ble det seier til Rosenborg foran Vålerenga og Tromsø. Disse tre lagene er allerede klare for Europa-kvalifiseringen kommende sesong, og dermed får Aalesund sjansen, for denne klubben endte på fjerdeplassen i den norske konkurransen i 2010. — Fair Play er et viktig satsingsområde for NFF, så dette er en anerkjennelse som norsk fotball setter høyt. I tillegg får enda et lag matching internasjonalt, noe som er viktig for utviklingen av norsk fotball, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no i en kommentar.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media