Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aalesund klorer seg fast

På Kråmyra har Aalesund FK saget ned skog for å stue inn noen tusen til. Ny stadion står klar til høsten, men Tor Hogne Aarøy vil ikke flytte.

ÅLESUND (Dagbladet): Nede i byen graves det for fullt på det som skal bli Aalesunds nye hjemmebane - med kunstgress. Klubbledelsen håper at AaFK spiller høstens tre siste hjemmekamper der.

- Men vi spillerne vil spille hele sesongen på Kråmyra. Vi er redde for kunstgresset på nyestadion. Det er vanskelig å skifte hjemmebane når vi kanskje kjemper om å beholde plassen i Tippeligaen, sier AaFK-spiss Tor Hogne Aarøy til Dagbladet.

Anleggssjef Einar Welle ser det annerledes:

- Det kan bli umulig å spille fotballkamp på Kråmyra 1. november. I fjor var banen knallhard på den datoen, sier anleggssjef Einar Welle og forteller at gressteppet og dreneringen ikke har vært skiftet siden 1978.

Hater kunstgress

Aarøy har absolutt ingenting til overs for for kunstgress.

- Jeg synes det blir vemodig å forlate en naturgressbane til fordel for kunstgress. Jeg har for øvrig et veddemål gående med AaFK-leder Arne Aambakk på 10.000 kroner. Han er sikker på at en av VM-kampene i 2006 kommer til å gå på kunstgress. Jeg er sikker på at det aldri vil skje på øverste nivå. Tror noen at lag som AC Milan og Real Madrid noen gang kommer til å legge om til kunstgress?

- 10.000 kroner er mange penger?

- Jeg har lang tid til å spare.

2

3

4

5

6

7

Lillestrøm

9

10

11

TABELLTIPS 2003

1

12. april

11. april

9. april

Viking

Odd

Lyn

8

Stabæk

Sogndal

Tromsø

Bryne

12

Aalesund

13

10. april

14

12. april

Står trygt?

Kråmyra stadion er i alle fall ikke mye å spare på slik anlegget står i dag. Her mangler det meste som kreves i Tippeligaen. Midlertidige nødløsninger er spikret sammen, og Einar Welle tror at tilskuerne - selv de som står i den bratte skråningen på den ene langsiden - kan gå trygt på fotballkamp.

- Jo mer folk det kommer, jo mer tar de vare på hverandre. De ser jo hvordan situasjonen er. Det bør ikke bli noe problem med nedbør heller. Da skor folk seg bare bedre med fjellsko eller vintersko, sier Welle.

Det er heller ingen skam å snu...

Men motstanderlagene kan ha grunn til å føle seg utrygge. Særlig i kuling og haglbyger på tvers. På hjemmebane i 1. divisjon i fjor vant AaFK 12 hjemmekamper, spilte to uavgjort og tapte bare lokaloppgjøret mot Hødd. Målforskjell: 54-10.

Midtbanespiller Erlend Holm tipper at motstanderne vil oppleve Kråmyra som et møte med helvete - særlig i høstkampene:

- He-he. Ja, det blir vel det. Vi har mange store og sterke spillere som er gode i lufta. Da utnytter vi det. Ikke engang Real Madrid hadde klart å spille perfekt fotball på Kråmyra. Den er så humpete og dårlig.

Trener Ivar Morten Normark skjønner spillerne:

- Nøkternt og objektivt sett så er det en stor fordel å være på en kjent arena når vi skal på et ukjent nivå. Det er jeg helt overbevist om, sier han.

- Blir andre lag skipla av å komme hit, se ned på fjorden, nedhogd skog og storfugl som flyr over banen?

- He-he. Ja! Klart det! Det blir et sinnsykt trykk - et badekaraktig syndrom der man skal være godt kjent og vant for å mestre forholdene.

Vil score ti

Og i en by totalt uten fotballtradisjoner, er det selvfølgelig revnende likgyldig hvordan laget spiller - bare de vinner.

- Det er ventet 12-13.000 til åpningskampen mot Tromsø, sier Aarøy som scoret 17 mål i 1. divisjon i fjor.

- Har satt meg ti scoringer som mål i år, sier han.

Aarøy tror ikke entusiasmen rundt laget forsvinner om det går trått i starten.

- Ingen forventer at vi skal gjøre det veldig bra. Derfor kan vi tåle endel dårlige resultater. Folk er jo like spent på å komme og se på motstanderne, sier han.

SAMMEN I LAGET: Kråkmyra stadion mangler det meste som kreves i Tippeligaen. Men Aalesund-fansen akter ikke å utebli fra hjemmekampene av den grunn. - Det er ventet 12.000 - 13.000 til åpningskampen mot Tromsø, sier Aalesund-angriper Tor Hogne Aarøy.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media