Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sparker trener Trond Fredriksen

Aalesund-krisa: Tror Riise er sjanseløs

Sunnmørspostens sportsleder: - Tore André Flo er et friskt alternativ.

SIKTER HØYT: John Arne Riise har gitt klart uttrykk for at han ønsker å bli fotballtrener. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SIKTER HØYT: John Arne Riise har gitt klart uttrykk for at han ønsker å bli fotballtrener. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aalesund jakter på ny hovedtrener etter Trond Fredriksen (40). Det bekreftet klubben tirsdag, etter at lokalavisa Sunnmørsposten var først ute med nyheten.

Liverpool- og landslagslegenden John Arne Riise (37) har vært kritisk mot Fredriksen flere ganger denne sesongen. Tirsdag har Riise forholdt seg taus på sin egen mediekanal - Twitter. Men tidligere har han slett ikke utelukket at han kunne tenke seg å trene Aalesund i tospann med lillebror Bjørn Helge Riise.

Begge brødrene har trenerambisjoner. Å lede Aalesund i OBOS-ligaen kunne sånn sett vært en utfordrende start. Og interessen rundt klubben i 1. divisjon ville trolig tatt fyr.

FERDIG SOM HOVEDTRENER: Trond Fredriksen Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FERDIG SOM HOVEDTRENER: Trond Fredriksen Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- John Arne kommer aldri til å bli spurt. Og klubben trenger Bjørn Helge som spiller, sier Helge Skuseth, sportsleder i Sunnmørsposten, til Dagbladet.

Annen rolle

Aalesund skriver på nettsidene at Fredriksen er tiltenkt en annen rolle i klubben.

- Vi har startet en prosess for å avvikle arbeidsforholdet til Trond Fredriksen som hovedtrener, sier styreleder Jan Petter Hagen. Laget rykket ned fra Eliteserien med minst mulig margin, noe som ble Fredriksens bane.

Tirsdag ettermiddag holdt klubben et folkemøte. Der var også kaptein Bjørn Helge Riise. Ifølge Sunnmørspostens rapportering sa han:

- Vi har hatt episoder i garderoben som ikke har vært bra og blitt håndtert dårlig. Mindre saker som har blitt store. Flere har mistet selvtillit. Frykten for å tape ble større enn lysten til å vinne.

Riise har ikke besvart Dagbladets henvendelse. Men på spørsmål fra oss i oktober - om han og John Arne kunne tenke seg å trene samme klubb - uttalte han:

- Broderen er ikke i nærheten av meg. Men vi har fleipet om det.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen skriver følgende på Twitter etter Fredriksens avgang:

- Måtte komme. Bjørn Helge og John Arne Riise overtar?

Dette mener sportsleder i Sunnmørsposten, Helge Skuseth, er utenkelig.

- En sånn løsning synes jeg overhodet ingenting om. Ingen har trenererfaring på dette nivået.

- Presset seg på

Skuseth mener Fredriksens avgang lå i kortene.

- Det var egentlig noe som presset seg på. Stemningen er på et absolutt bunnivå i klubben. Aalesund trengte å gjøre noe. Det er ikke lett å sparke en hel spillerstall. Da står treneren laglig til for hogg. Det er nødvendig å markere dette og starte på noe nytt.

Skuseth mener treneravgangen skulle kommet tidligere.

- Det burde vært gjort sju-åtte kamper før slutt. Laget avsluttet bra med seier over Rosenborg og Strømsgodset. Men det gikk 13 kamper uten seier. Det er rart det ikke skjedde noe da.

Lanserer Flo

Styreleder Jan Petter Hagen var blant toppene som stilte på folkemøtet tirsdag ettermiddag. Han bekrefter at klubben har vært i kontakt med aktuelle trenerkandidater.

- Hvem mener du bør trene Aalesund, Skuseth?

- Vanskelig å si. Men jeg tenker at en sprek idé ville være å få Tore André Flo tilbake fra London og Chelsea. Jeg vet at familien har lyst til å flytte tilbake.

Han fortsetter:

- Tom Nordlie er alltid et navn som dukker opp. Jeg har sansen for Tom, men han vil ikke flytte. Kjetil Rekdal har brent alle broer som går an å brenne. Og så har du haugevis av utlendinger som kunne begynt i jobben.

Første kamp i OBOS-ligaen spilles mandag 2. april. Også Viking og Sogndal rykket ned fra Eliteserien denne sesongen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!