Aalesund lot Stabæk smake egen medisin

Angrep seg til semifinale.

ORANSJE CUPJUBEL: Aalesund tok seg ett skritt nærmere Ullevaal og cupfinale etter 3-1 hjemme mot Stabæk i kvartfinalen.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
ORANSJE CUPJUBEL: Aalesund tok seg ett skritt nærmere Ullevaal og cupfinale etter 3-1 hjemme mot Stabæk i kvartfinalen.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Aalesund - Stabæk 3-1.

Aalesund fikk ettertrykkelig juling mot et Stabæk-lag i lavgir og Champions League-modus på Telenor Arena for seks dager siden. Det hadde «tangotrøyene» åpenbart dratt mye lærdom av.

Trener Kjetil Rekdal varslet i forkant av dagens kvartfinale i cupen at AaFK kom til å angripe fjorårets tapende cupfinalist med deres egne virkemidler.

Etter en litt nølende innledning på oppgjøret skulle Rekdals plan fungere til fulle. Da Jonathan Parr utlignet Espen Hoffs tidlige ledermål ble utlignet ti minutter før pause, gikk det bare en vei for vertene på Color Line Stadion, som med 3-1 seier bare er ett hinder unna Ullevaal og cupfinale i november.

- Vi klarer å løfte oss etter en dårlig start på kampen. Vi er dårlig defensivt ei stund, og så gikk det lang tid før vi turte å spille. Fra Parr-scoringen er vi med, og mot Stabæk må man være god for å slå dem. Det var vi etterhvert, oppsummerer AaFK-treneren overfor TV 2 Sporten.

Bekymret for Tippeligaen
Kynikeren Rekdal gledet seg selvfølgelig over en vel gjennomført kamp og avansement til semifinale, men var rask med å spore over på Aalesunds tabellposisjon i seriespillet.

- Vi er ett steg nærmere nå. Bekymringen nå er at vi må ta endel flere poeng i Tippeligaen, sier Rekdal.

Det begynte bra for Stabæk da Espen Hoff la lavt inn fra høyre i retning Palmason som stormer inn på første stolpe. Islendingen bredsidet ballen i borterste hjørne bak Andreas Lie.

Tilløpene til finspill fortsatte etter ledermålet, men de store sjansene glimret med sitt fravær.

- Vi gjør to gode halvtimer i begge omgangene, men vi er litt ineffektive. Vi har sjanse til å punktere, men setter ikke sjansene våre, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til TV 2 Sporten.

Lekre scoringer

Når uttellingen uteble, fikk Aalesund det halmstrået de trengte for å kjempe seg tilbake i kampen igjen.

Aalesund utlignet etter kanonangrep da Tor Hogne Aarøy i et øyeblikk ladet av ekstravagant kreativitet hælsparket til en Jonathan Parr på gjennomløp. Fra skrått hold smalt Parr ballen inn i Knudsens lengste hjørne på ekte målscorervis.

12 minutter før slutt kranglet AaFK seg inn ledelse. Jon Knudsen kom ut på en corner, hoppet inn i en klynge av spillere, mistet ballen, og til slutt var det Ville Jalasto som fikk foten på ballen og sendte ballen bak landslagskeeperen.

Sju minutter seinere kronet Khari Stevenson ettermiddagen på et glissent Color Line Stadion da han stillestående på 18 meter smalt ballen inn bak Knudsen på herlig vis.

- Deilig å være i semifinalen. Vi gjør en god kamp som lag. Nå skal vi nyte det her, sier målscorer Parr til TV 2 Sporten.