Aalesund rådes til å si nei til Riise

Det kommer fram etter et møte mellom klubben, NFF og NTF.

INGEN LØSNING: Aalesund rådes til å ikke bruke John Arne Riise i Tippeligaen før etter at samarbeidet med det utenlandske spillselskapet også i praksis er avsluttet.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
INGEN LØSNING: Aalesund rådes til å ikke bruke John Arne Riise i Tippeligaen før etter at samarbeidet med det utenlandske spillselskapet også i praksis er avsluttet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): John Arne Riise (35) har terminert kontrakten med spillselskapet Betsson, likevel er det foreløpig ikke nok til at han skal få spille fotball i gamleklubben Aalesund kommende sesong.

Årsaken er at spillselskapet vil bruke ham i reklame som er spilt inn, og som - per nå - blir for dyrt å trekke tilbake. Disse reklamesnuttene, som skal spilles av i vår og sommer, er ikke forenlig med spill i Tippeligaen.

På bakgrunn av dette hadde Norges Fotballforbund, Norges Toppfotball og Aalesund FK et møte for å diskutere John Arne Riises muligheter til å spille Tippeliga-fotball.

Det ble da bestilt en ekstern uavhengig juridisk betraktning som partene nå har fått tilsendt.

Frontfigur I den anledningen har NTF og NFF kommet med en pressemelding.

«NTF, NFF og Aalesunds FK hadde i går kveld et telefonmøte hvor det ble diskutert hvordan vi sammen kan sikre at John Arne Riise kan i spille i Tippeligaen. Termineringen av hans avtale med et utenlandsk bettingselskap ble svært positivt mottatt av alle parter. Det viser seg imidlertid at John Arne Riise skal være frontfigur for spillselskapet i flere reklamefilmer i flere uker fremover. Dette er slik vi vurderer det ikke forenlig med spill i Tippeligaen», heter det i pressemeldingen.

«Det ble derfor bestilt en ekstern uavhengig juridisk betraktning fra NFF og NTF som partene har fått tilsendt. Denne råder Aalesunds FK til ikke å benytte spilleren i Tippeligaen før etter at samarbeidet med det utenlandske spillselskapet også i praksis er avsluttet», står det videre.

Klubbdirektør i Aalesund FK, Henrik Hoff, sier til NRK at klubben ikke har bestemt seg for hva de nå skal gjøre, men at klubbens egne advokater skal gå gjennom den juridiske betenkningen fra fotballforbundet.

Frustrert Venstrebacken med 110 landskamper var rimelig frustrert på Twitter i går. Men i dag gir Riise inntrykk av å være i knallform på sin egen blogg.

- Jeg tror ting ordner seg i dag, skriver Riise.

- I dag våknet jeg fullstendig uthvilt. Er det et godt tegn og noe som sier meg at dette blir en flott dag. Ikke vet jeg. Men formen og humøret er på topp, skriver han videre.

Det spørs om ikke pipa har fått en annen lyd etter dagens møtevirksomhet.

I et intervju med Dagbladet i går var Aalesund-trener Trond Fredriksen krystallklar på at han ønsker Riise i klubben.

- John Arne er en fotballspiller som har slått seg opp og fram i verden på å være den lagspilleren han er. Han vil gjøre Aalesund enda sterkere med sin erfaring. Han vil være en læremester for våre yngre spillere. Samtidig har vi en litt tynn stall. John Arne er en anvendelig spiller som vi kan bruke i flere posisjoner.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer