Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Aalesund ranet til seg et poeng

Aalesunds Gyasi berget et viktig poeng for sunnmøringene i Bergen. 

Bergen  20170528.
Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Aalesund på Brann Stadion.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20170528. Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Aalesund på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Brann-Aalesund 1-1(1-0)

BERGEN (Dagbladet): Formlaget Aalesund hadde som mål å slå Brann på hjemmebane. Men, de greide det ikke i år heller. Sunnmøringene har ikke vunnet på Brann stadion siden 2008.

Aalesund har imponert så langt i sesongen, med en imponerende bortestatistikk. Men mot Brann ble det stopp. De fikk lite til, og var dårligere i det meste mot Brann.

Keeperen reddet Aalesund
Utespillerne kan nok sende en takk til sin keeper, Andreas Lie, for at det ble uavgjort, og ikke tap i kveld.

- Jeg hadde en god dag i buret. Det er kult å spille foran et så stort publikum. Det inspirerer til å gjøre en god innsats, sier Andreas Lie, som fikk pipekonsert mot seg i store deler av kampen, etter at hjemmepublikummet mente han overfalt Branns Sivert Heltne Nilsen.

- Bare tull. Han stilte seg i veien for meg da jeg skulle ta et frispark, sier keeperen.
Både Sivert Heltne Nilsen og Lie fikk gult kort etter den hendelsen. Brann-spilleren ble senere utvist.

Jevnt og tettt
Men kampen begynte jevnt. Gjestene var med på notene de første tyve minuttene, men hverken hjemmelaget, eller Brann, sørget for mange sjanser i første omgang. Brann var allikevel farligst. Kristoffer Barmen hadde en stor sjanse etter drøye kvarteret. Men fra fem meter ble skuddforsøket mesterlig reddet av Lie i Aalesund-buret.

Samme Barmen hadde en fin suser fra distanse like etterpå, men også den ble godt reddet.

Dagens uheldige
Så skjer det som ofte skjer i fotball; et selvmål. I det 34 minutt: Igjen er det Fredrik Haugen som legger inn en flott pasning på bakerste stolpe. Der er Amin Nouri. Han legger ballen hardt og flatt inn foran mål, og der kommer Kaj Ramsteijn seilende. Han tar med seg ballen inn i eget mål. Kjedelig for Aalesund, men fortjent etter spill og sjanser.

Les også: Fredrik Haugen snuser på landslagsplass

- De første 45 minuttene er jeg veldig fornøyd med. Jeg mener det var årsbeste, men så faller vi litt sammen etter pause. Det var skuffende, men Aalesund er et godt fotballag. Men i dag burde vi tatt tre poeng, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Sluttspurt for Aalesund
Brann fortsatte å styre kampen etter pause. Aalesund kom seg ikke rundt på kantene, og i midtforsvaret er det nærmest umulig å lure Branns forsvarere, Bismar Acosta og Vito Wormgoor.

Brann fikk flere gode sjanser ut over i omgangen til å øke ledelsen. En redning på streken, pluss et par farlige susere kunne fort gått inn. Aalesund kom på sporadiske farlige forsøk. Nærmest var toppscorer Mostafa Abdellaoue, men alene med keeper var han ikke god nok.

Reddet i siste liten
Men så, ni minutter før full tid utligner Gyasi. Vakkert utført. Han dundret ballen i mål fra nesten død vinkel.

Poengdeling i Bergen var nok skuffende for hjemmelaget, mens Aalesund fortsetter å bevise at de er seriens nest beste lag på bortebane. I kveld robbet de til seg ett poeng, som var svært urettferdig, vil nok hjemmepublikummet mene.

I tillegg til poengtapet, ble Branns Sivert Heltne Nilsen utvist. Daniel Braaten fikk sitt tredje gule kort. Dermed må to av Branns viktigste spillere stå over neste kamp.

 Branns Sivert Heltne Nilsen ble utvist av dommer Ola Hobber Nilsen mot slutten av  Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Aalesund på Brann Stadion.  (1-1).

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 Branns Sivert Heltne Nilsen ble utvist av dommer Ola Hobber Nilsen mot slutten av Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Aalesund på Brann Stadion. (1-1). Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart