Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aalesund rykker opp

I praksis klar etter seier mot Glimt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aalesund vant 2-0 borte mot opprykksrival Bodø/Glimt søndag og er i praksis klar for eliteseriespill neste år.

- Det er fantastisk å ha klart målsettingen. Vi er veldig godt fornøyd, og nå skal vi ha en skikkelig feiring når vi kommer hjem, sa trener Per Joar Hansen til TV 2 rett etter at kampen var over.

Tor Hogne Aarøy nikket inn målet som sendte Aalesund i ledelse, og Kabba Samura trygget seieren da han rundet keeper og scoret etter en stuss fra Aarøy.

Bryne vant 2-1 over Sogndal og har fortsatt en teoretisk sjanse til å gå forbi Aalesund, men med seks poengs forsprang og 32 plussmål mot Brynes åtte kan alle i AAFK-leiren sove trygt.

Bryne har derimot koblet grepet i kampen om kvalifiseringsplassen. Det er tre poeng ned til Bodø/Glimt, som riktignok har bedre målforskjell. Bryne møter Moss borte og Sparta Sarpsborg hjemme i de to siste kampene.

Glimt møter Sogndal borte og Moss hjemme, og må håpe at rivalen snubler.

Hønefoss har også en teoretisk sjanse til kvalifiseringsspill etter 3-0-seieren mot Hødd, men det er fem poeng fram til Bryne.

Manglerud Stars håp om fornyet kontrakt brast søndag med 1-2-tap hjemme mot Sparta. Laget slår følge med Follo og Hødd ned i 1. divisjon.

Follo vant 3-2 over Løv-Ham, som dermed ligger an til å følge de tre nederste ned en divisjon. Bergenslaget har tre poeng fram til Pors Grenland og Tromsdalen, fire til Haugesund og fem til Sparta Sarpsborg som heller ikke er helt trygg ennå.

Løv-Ham møter Manglerud Star hjemme og Strømsgodset borte i de to siste kampene, og må ikke bare vinne selv, men også håpe at andre lag avgir poeng.

Pors Grenland tok et langt steg mot ny kontrakt med 4-3-seier over Haugesund, mens Tromsdalen tok et viktig poeng med 2-2 borte mot Kongsvinger.

(NTB)

• Se tabellen hos n3sport

PERRY TILBAKE I TIPPELIGAEN: Aalesund-trener Per Joar Hansen er i praksis klar for Tippeligaen etter dagens seier mot Bodø/Glimt.