Aalesund rystet bunnrivalene

Aalesund nekter å gi opp. Etter 2-0-seieren mot Bodø/Glimt blir bunnstriden vanvittig spennende.

For med seieren la Aalesund Lyn og Bryne bak seg og tok steget opp til kvalifiseringsplassen på tabellen. Det er lenge siden sist.

- Dette var glimrende, og gir oss et fantastisk utgangspunkt foran hjemmekampen mot Molde om to uker. Da skal vi ha en skikkelig folkefest på stadion, sa en smilende Normark til NTB.

- Vi har slitt med å vinne jevne kamper denne sesongen, det er en forklaring på hvorfor vi er i bunnstriden, men i dag var det vel ingen tvil. Vi var både gode og heldig, og jeg synes seieren var fortjent, fortsatte Aalesund-treneren.

Fjerde forsøk

- Vi har tapt for Glimt tre ganger tidligere denne sesongen, da er det kanskje naturlig at de slapper av litt den fjerde gangen. Det kan være en forklaring på at vi fikk lettere spill enn forventet, forklarte Normark.

Sølvkandidat Glimt var forferdelig tamme på hjemmebane, men ble nok snytt for straffespark da Runar Berg ble lagt ned i straffefeltet midtveis i omgangen.

- Jeg gikk for straffe og burde fått det, men dommeren lot være å blåse. Dumt, sa Runar Berg skuffet.

Sjokkbølger

Etter en målløs og svært tam førsteomgang, våknet gjestene til liv og fikk uttelling etter 69 minutters spill. Morten Moldskred beinet inn 1-0 og sendte sjokkbølger gjennom supporterklubbene til de øvrige dumpekandidatene Brann, Molde, Bryne, Vålerenga, Lyn og Tromsø. De to sistnevnte møtes mandag kveld i det som blir en helt avgjørende kamp om fornyet kontrakt, spesielt for Lyn.

For Aalesund-spissen Tor Hogne Aarøy scoret sitt første mål på lenge og økte til 2-0 fire minutter etter Moldskreds nettkjenning. Bodø-keeper Tor Egil Horn gjorde en håpløs feilvurdering da han hoppet ut i feltet med den lave høstsolen i øynene, og Aarøy stusset det lange framspillet i mål.

- Vi spilte forferdelig, alt føltes tungt og vi skapte minimalt med sjanser. Det skal ikke skje, når du tar en titt på tabellen, at Aalesund skaper mest, mente Glimt-forsvarer Fredrik Kjølner.

(NTB)