Aalesund skrev historie

Aalesund er endelig eliteserieklubb i fotball. 5-1 over nærmeste opprykksrival Sandefjord søndag sendte klubben til himmels.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For trener Ivar Morten Normark ble opprykket spesielt. Han scoret for Mjølner da Narvik-klubben snøt AaFK for kvalifiseringsplassen i 1988. Da han ble ansatt som Aalesund-trener for to år siden, sa han at han skulle gjøre det godt igjen.

Det tok ham to år, og nå er Normark også helt i Ålesund. Årets sesong har vært en eneste stor opptur. Klubben klarte også ta seg til semifinalen i cupen.

- En makeløs tilfredsstillelse å klare opprykket. Jeg gir min fulle ros til spillerne for de det har prestert denne sesongen. Det har vært over all forventning, sa en lettet Ivar Morten Normark.

Nervøst

Hjemmelaget kunne spilt uavgjort mot Sandefjord og vært klar for opprykk, mens Tom Nordlies mannskap måtte vinne.

Det ble en nervøs åpning på Kråmyra hvor Sandefjord var best de første 20 minuttene. Gjestene hadde to store målsjanser som Tom Helge Jacobsen misbrukte.

Da Aalesunds Frode Fagermo skjøt ballen i mål fra 20 meter etter en drøy halvtime, var det målet som avgjorde kampen. For etter scoringen begynte spillet også å stemme, og vertene tok mer og mer over. Med et nytt mål før sidebytte ved Tor Hogne Aarøy skjønte alle at dette ville gå veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer