Aalesund sløste seg mot nedrykk

Heldige Glimt berget poeng.

(Dagbladet.no): Aalesund-Bodø/Glimt 1-1.

Aalesund fyrte avgårde fra start, men var ineffektive foran mål. Ineffektiviteten så ut til å ta fra dem motet, og Glimt fikk overta. Derfor var det ikke så urettferdig at Glimt scoret først.

Og for et mål!

Trond Olsen lappet til fra 30 meter, og ballen hadde sannsynligvis vært i lufta til pause om den ikke hadde stoppet i høyre kryss.

Glimt fortsatte å virke tent en god stund utover omgangen, mens Aalesund bokstavelig talt snublet fra de sjansene de burde hatt.

Misset på straffe

Andre omgang handlet egentlig mest om Aalesund, og jakten på utlikningen som de etterhvert fortjente til de grader.

Men det blir tøft å overleve i Tippeligaen når man ikke engang scorer på reine gavepakker i form av straffespark. AaFK fikk nemlig et av den aller billigste sorten ti minutter inn i omgangen:

Eirik Hoseth satte fart inn i feltet, og stupte inn i ryggen til Fredrik Kjølner. Og fikk straffe som belønning for overfallet.

Straffesparket satte imidlertid Lasse Olsen løst og dårlig plassert. Glimt-keeper Ole Arvid Langnes reddet enkelt.

Brasse-frispark

Ti minutter før slutt fikk Aalesund en ny sjanse på dødball - frispark omkring 20 meter fra mål. Da gjorde Ivar Morten Nordmark et lurt bytte:

Karl Oskar Fjørtoft ble erstattet av den brasilianske frisparkeksperten Bechara Oliveira. Han gikk rett bort til ballen og klinket den i mål.

Bechara fikk et nytt forsøk seks minutter seinere, men skjøt da like over.

På overtid fikk Aalesund omsider ballen i mål igjen. Kaptein Christian Steen, tidligere Glimts-spiller, stormet inn på bakerste stolpe og headet inn en corner. Men dommeren mente en AaFK-spiller gjorde noe ulovlig inne i feltet, og de fikk frispark mot seg.

Glimt ligger dermed sammen med Aalesund under streken, mens Rosenborg «bare» falt ned til kvalikplass.