Aalesund snudde 0-2 til 4-2-seier

Mjøndalen raknet med ti mann på banen.

• Aalesund - Mjøndalen 4-2 (0-2)

(Dagbladet): Mjøndalen ledet 0-2 da de fikk én mann utvist. Deretter gikk det bare nedover for bruntrøyene mot Aalesund.

- Den var tung. Utrolig bittert. Vi hadde dem såpass på gaffelen. Vi ble fratatt ballen for ofte, fikk overganger mot og gule kort, og til slutt baklengs. Jeg er skuffet over at vi ikke er mer solide defensivt, sa MIF-trener Vegard Hansen til CMore.

Mjøndalen sto med én seier på de siste seks kampene før kveldens oppgjør på Color Line Stadion. Av det bruntrøyene viste fra starten av kampen, skulle man tro det var et lag i svært god form.

Som så mange ganger tidligere i sesongen viste gjestene fram sine egenskaper til å score på dødball.

Christian Gauseth brukte fire og et halvt minutt på å sette inn 0-1-scoringa. Et langt innkast fra Ulrik Arneberg havnet i beina på Mjøndalen-spilleren - som banket ballen inn i nettmaskene bak Sten Grytebust.

Dødballaget Og ifølge Drammens Tidende er det ikke noe lag i Europa som scorer på flere dødballer enn nettopp bruntrøyene.

Leke James var svært nær ved en rask utlikning etter at Ivar Andreas Forn var glepphendt og ga Aalesund en gratis sjanse.

Hjemmelaget hadde flere sjanser, men det var gjestene som før pause fikk uttelling nok en gang.

En corner ble headet ut til Christian Gauseth. Midtbanespilleren la ballen inn i boksen langs bakken, og pasninga fant etterhvert Joachim Solberg Olsen - som sendte bruntrøyene opp i 0-2-ledelse.

Aalesund var svært kritiske til egen innsats i de første 45 minuttene, og særlig hvor lite de fikk ut av sjansene sine.

Rødt kort Hjemmelaget åpnet med å ha mye ball i andre omgang, og i det 55. minutt fikk Aalesund uttelling.

En blemme fra Solberg Olsen ga ballen til Leke James som lekte litt katt og mus med Ivar Andreas Forn før han satte ballen inn i nettmaskene, og reduserte for hjemmelaget.

Og andre omgang skulle utvikle seg til det verre for gjestene.

RØDT KORT: Mjøndalens Karanveer Grewal fikk marsjordre etter å ha fått sitt andre gule kort for kvelden. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
RØDT KORT: Mjøndalens Karanveer Grewal fikk marsjordre etter å ha fått sitt andre gule kort for kvelden. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Først fikk Karanveer Grewal gult kort for å være på etterskudd. Og bare bare to minutter senere fikk samme spiller sitt andre gule kort for kvelden og marsjordre, etter å ha brukt rumpa litt vel aktivt i forsøk på å skjerme ut ballen over sidelinja.

Det røde kortet kom bare sekunder etter at Alagie Sosseh var nær ved å øke til 1-3 for bruntrøyene.

- Hadde vi fått 3-1 der, ville det blitt langt fram for dem. Vi ødela i stor grad for oss selv i dag. Det er smertefullt og gjør veldig vondt for oss nå, sukket trener Hansen.

Etter at Mjøndalen ble redusert til ti mann fortsatte Aalesund-presset, og i det 74. minutt fikk hjemmelaget en scoring avblåst for offside.

Fra 0-2 til 4-2 I det 83. minutt scoret Leke James sitt andre for kvelden. Et innlegg fra Akeem Latifu havnet hos spissen, som stanget inn utlikninga for Aalesund.

Kun minutter senere så det svært dramatisk ut da Mjøndalens Joachim Solberg Olsen landet på nakken etter en duell. Etter å ha ligget nede en stund reiste heldigvis spilleren seg og gikk for egen maskin.

Deretter gikk det fra vondt til verre for Mjøndalen da Aalesund snudde kampen. Fra å ha ledet 0-2 lå Mjøndalen under 3-2 da klokka tikket 88. minutter. Scoringen var signert Aron Elís Thrándarson.

Da det var spilt ett minutt av overtida var Aalesund på ferde igjen, og fastsatte like greit sluttresultatet til 4-2. Et innlegg fra Henrik Bjørdal fra dødlinja fant panna til Carl Björk - som stanget inn kampens siste scoring.

- Det er fotball på sitt beste. Det var svarte natten, og så eksploderte det i lidenskap og løpsvilje. En fantastisk vilje til å vinne en fotballkamp. Ekstremt viktig for oss med tre poeng, sa AaFK-trener Trond Fredriksen til CMore.

RAKNET: Mjøndalen ledet 0-2 borte mot Aalesund. Men hjemmelaget ga seg ikke før de hadde snudd til 4-2. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
RAKNET: Mjøndalen ledet 0-2 borte mot Aalesund. Men hjemmelaget ga seg ikke før de hadde snudd til 4-2. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer