Aalesund snudde kampen etter flere dramatiske situasjoner

- Herregud så brutalt for Aalesund.

• Sandefjord - Aalesund 1-3 (0-0)

(Dagbladet): Etter en tam første omgang mellom Sandefjord og Aalesund, eksploderte det på Komplett Arena etter sidebytte.

Geir Ludvig Fevang sendte først hjemmelaget i ledelsen etter 53 minutter, før Mustafa «Mos» Abdellaoue startet på det som skulle bli en fantastisk snuoperasjon for Aalesund 20 minutter før full tid.

Det begynte med en stor tabbe av Sandefjord-keeper Michael Tørnes som gjorde at «Mos» enkelt kunne sette inn 1-1. Lenge så det også ut til at dét skulle bli sluttresultatet, men scoringer av Michael Barrantes og Sakari Mattila sikret Aalesund lagets tredje strake tippeligaseier helt på tampen av kampen.

- Det var utrolig deilig å vinne i dag. Nå er vi i flytsonen, sier Mos til C More etter kampen.

- I harnisk Den dramatiske andreomgangen startet med Sandefjord-kaptein Alexander Gabrielsens felling av Mos innenfor 16-meteren etter 52 minutter.

Både Aalesund-spissen og trenerapparatet ropte høyt på straffespark, men dommer Espen Berntsen var 40 meter unna situasjonen, og da heller ikke assistenten fikk med seg forseelsen, ble Aalesund snytt for straffespark.

- Dette er straffe, dette er straffe. Karl Oskar Fjørtoft (AaFK-assistent) er i harnisk ved benken. En vanvittig dommeravgjørelse - i alle fall sett fra min posisjon, kommenterte C Mores Magnar Kvalvik underveis i oppgjøret.

De massive protestene hadde ikke engang lagt seg da Sandefjord gikk rett i angrep og Fevang scoret bare sekunder seinere.

- Herregud så brutalt for AAFK. Helt soleklar straffe og da rødt kort som Berntsen overser, skrev C More-ekspert Joacim Jönsson på Twitter like etterpå.

Barrantes-magi Etter at Aalesund-ledelsen erstattet Harald Aabrekk med Trond Fredriksen og assistent Fjørtoft for to uker siden, har sunnmøringene fremstått som et helt annet lag enn det som var tilfellet i starten av sesongen.

Tangotrøyene spiller med bedre struktur og større selvtillit. Selv om Sandefjord var gode og skapte flest sjanser, virket Fredriksens menn likevel solide. Da Barrantes banket inn 1-2 i det 89. minutt fra 20 meter og Mattila fulgte opp med en straffescoring på overtid var jubelen derfor enorm.

- Det er dette som er fotball - på godt og vondt. Når vi klarer å snu det er det mye glede som skal ut. Vi er kommet godt på vei med det vi ønsker å gjøre på banen, så har vi også klart å bygge opp en uvurderlig moral i laget, sier Fredriksen til C More.

- Vi har fått mye energi etter at Trond og Karl Oskar tok over. Vi har fått enkle ting vi skal forholde oss til. Da spiller vi bra og vinner. Vi har tro på det vi driver med og jobber for hverandre, sier Mos.