Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking - Aalesund 0-2

Aalesund-spiller raser: - Din baby og løgner

Opphetet toppkamp i OBOS-ligaen mellom Viking og Aalesund. Leo Skiri Østigård og Kaj Ramsteijn i ordkrig. Østigård hevder han ble slått, men dette avfeier Ramsteijn.

SINT: Kaj Ramsteijn slår tilbake mot påstandene om at han slo Leo Skiri Østigård. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
SINT: Kaj Ramsteijn slår tilbake mot påstandene om at han slo Leo Skiri Østigård. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer
  • Viking – Aalesund 0-2

STAVANGER (Dagbladet): Aalesund trakk det lengste strået i toppkampen i OBOS-ligaen mot Viking tirsdag kveld. Hólmbert Aron Fridjónsson og Sondre Brunstad Fet scoret målene i 2-0-seieren. Etter kampen kokte det over for Viking-spiller Leo Skiri Østigård.

Forsvarsspilleren holdt på å fly på Aalesunds Kaj Ramsteijn. Han mente nederlenderen slo til ham i en duell, og at han hadde vært ufin gjennom hele kampen. Dette får Ramsteijn til å reagere:

- Alle spør meg hva som skjedde. Det var ikke annet enn at han dyttet meg og jeg dyttet tilbake.

FRUSTRERT: Leo Skiri Østigård klarte ikke å styre følelsene etter kampen mot Aalesund. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
FRUSTRERT: Leo Skiri Østigård klarte ikke å styre følelsene etter kampen mot Aalesund. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer

- Han hevder du slo til ham?

- Hvis han sier dette, sier jeg følgende: «Din baby og løgner.» Jeg har aldri slått etter noen i hele karrieren, hevder Ramsteijn.

Høy temperatur

Men ord står mot ord. Kampen hadde høy temperatur gjennom 90 minutter. Det var nummer én mot nummer to som møttes. Viking måtte til slutt gi tapt, og i sluttfasen tok følelsene fullstendig overhånd for Østigård. Etter kampen brukte han lang tid på å snakke med journalister om det han mente hadde skjedd.

- Å slå spillere er ikke bra. Han (Ramsteijn) var sånn gjennom hele kampen. Han holdt meg igjen på alle dødballer. Dommerne har sagt at de skal slå ned på dette. Men de fulgte ikke med i det hele tatt, raser han.

- Det er kjedelig for oss, men fordel for Aalesund. Jeg blir forbannet når de holder på sånn, sier han, og viser hele tida til Aalesunds spiller nummer seks – Ramsteijn.

- Det er sikkert noe Aalesund pratet om før kampen: At vi er farlige på dødballer. At jeg er farlig på dødballer. Det er kjedelig at dommerne ikke ser det. Etter kampen slo han meg. Det er helt latterlig. Jeg fikk albuen rett i trynet.

Østigård fortsetter:

- At det er ingen av dommerne som så det, er helt sykt. Hvis det er noen som er bedre enn deg på hodet, kan du ikke begynne å slå. Da blir jeg forbannet.

- Normal kamp

Ramsteijn mener på sin side at det var en helt normal kamp.

- Som jeg sier: Han dyttet meg. Jeg dyttet tilbake. Det er sånt som skjer. Bare litt dytting.

Østigård ble stoppet av lagkamerater da han ville fly på Ramsteijn. Etter kampen innrømmer han overfor Dagbladet:

- Det var bra at de stoppet meg!

Selve kampen endte med fortjent seier til Aalesund. Laget scoret ett mål i hver av omgangene og leder nå OBOS-ligaen med fire poeng på Viking.

- Det var nok ikke den peneste kampen å se på. Men vi fulgte kampplanen og frustrerte dem, påpeker Ramsteijn.

Duell

Toppoppgjøret var også en duell mellom lagenes trenere, Lars Bohinen og Bjarne Berntsen. De to overtok henholdsvis Aalesund og Viking før sesongen. Omgivelsene forlanger direkte opprykk til Eliteserien.

- Det var en voksen fotballkamp. En taktisk perfekt kamp. Jeg er stolt av gutta, sier Bohinen til Eurosport.

- Aalesund vant fortjent. De hindret oss i å spille vårt spill, mener Berntsen.

OBOS-LIGAEN
Aalesund972022-723
Viking961221-1119
Sandnes Ulf953116-1118
Ull/Kisa943217-1115
Åsane942317-1614
Notodden941415-1413
Sogndal934211-1013
Jerv83419-813
Mjøndalen93426-513
HamKam924314-1410
Nest-Sotra931513-1510
Levanger922511-188
Strømmen921615-157
Kongsvinger921610-187
Tromsdalen81349-166
Florø91265-225
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media