Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aalesund til himmels med 3-2 over Molde

Aalesund ville vinne, og 3-2-seieren over Molde på overtid ble rene himmelreisen for eliteseriedebutanten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Bare nesten for heltente Stabæk
 • Lyn ble lett bytte på Ullevaal
 • Glimt nærmest seieren i Bodø
 • Tromsø-marerittet fortsetter
 • Lillestrøms sjette poengdeling - på rad

  - Dette ble alle slags jubileum på en gang, sa en lykkelig AaFK-trener Ivar Morten Normark etter kampen. Aalesund hadde aldri før vunnet en kamp i toppserien. Nå kom seiersmålet til innbytter Øyvind Gjerde på overtid foran fulle tribuner på Molde stadion, like etter at hjemmelaget hadde utlignet. Dermed bør alle slags nybegynner-komplekser være kastet over bord.

  - Nå er iallfall vårsesongen reddet, sa en fornøyd lagkaptein Amund Skiri.

  Det var Molde som startet best, og som spillemessig var det beste laget. Men Aalesund ville mest og hadde dessuten de beste avslutterne. Molde mangler for tiden effektive spisser.

  Molde-trener Odd Berg har litt av hvert å ta tak i, og han hadde det svært tungt etter nederlaget på Røkkeløkka - der rundt 5000 tilreisende ålesundere ga laget sitt helhjertet støtte. Da seieren var et faktum, skulle en tro det var mesterligaen og ikke et lokaloppgjør i norsk eliteserie som var vunnet.

  - Tabellen lyver ikke. Vi får gå hjem og se om vi skal begynne å spille ræva-fotball igjen, sa Berg bittert.

  Gjestene var omtrent ikke borti ballen de første 13 minuttene. Så kom det to Aalesund-mål i løpet av ett minutt. Først la Herman Ekeberg en lang pasning fra egen 20-meter fram til raske Morten Moldskred, som scoret alene med keeper. Før Molde hadde kommet seg etter denne kalddusjen, gjorde høye og hodesterke Tor Hogne Aarøy 2-0 etter forarbeid av Eirik Hoseth og Bjørn Erik Melland.

  David Ljung reduserte da han satte inn et frispark fra Fredrik Gustafson, men flere mål ble det ikke før Daniel Berg Hestad utlignet på overtid i annen omgang etter hjørnespark. Alle belaget seg da på uavgjort, unntatt Aalesunds Øyvind Gjerde som nettopp hadde kommet inn for Tor Hogne Aarøy.

  26-åringen fikk stå udekket like utenfor Moldes 16-meter og eksp ederte en stuss fra Amund Skiri i mål - med venstrefoten.

  - Øyvind er ikke den som treffer målet så ofte, men denne gangen gikk det riktig bra, sa trener Normark som opplevde sin hittil lykkeligste dag i toppserien.

  Denne kampen ble det reneste cupoppgjøret, med mye folk, stor stemning, mange sjanser og skudd både i stang og tverrligger. Den som imponerte aller mest var Aalesund-keeper Frank Mathiesen, som tabbet seg ut i forrige serierunde mot Bodø/Glimt. Han var banens beste.

  Aalesunds midtstoppere Amund Skiri og Christian Steen var gode, og det samme var hodesterke Aarøy og raske Moldskred. Men først og fremst var seieren et resultat av en helhjertet laginnsats.

  Daniel Berg Hestad var Moldes bestemann. Både han og Trond Strande leverer skikkelig innsats i hver kamp. I øyeblikket er det måltørke blant Molde-spissene, og det er også mye å trekke for innsatsen fremover på banen. Både Bernt Hulsker, som kom inn i annen omgang, og Magne Hoseth kan mye bedre enn det de viste i denne kampen.

  (NTB)