Aalesund tilbake på toppen

Slo Strømsgodset 3-1 på Color Line Stadion.

(Dagbladet.no): Aalesund slo Strømsgodset 3-1 i søndagens toppoppgjør i Adeccoligaen.

Det var en underholdende kamp som kunne vippet begge veier, men Aalesund tok tre fortjente poeng fordi de var best i begge ender av banen.

- Jeg er utrolig lettet nå. Strømsgodset åpnet tøft, men jeg synes vi vinner fortjent til slutt, sa Aalesunds Lasse Olsen til TV2 etter kampslutt.

- Nå går vi til ferien på tabelltopp, og det er dette vi har hatt i sikte hele våresesongen.


Morsomt

Det var en underholdende og begivenhetsrik første omgang på Color Line Stadion.


Strømsgodset åpnet best i Aalesund, og tok ledelsen etter syv minutter på straffespark da Ousman Nyan ble felt. Kenneth Dokken «ventet ut» keeper Adin Brown, og satte ballen iskaldt i hjørnet.

Det tok allikevel ikke lang tid før Aalesund fikk utnyttet sine angrepsvåpen. Tor Hogne Aarøy møtte et langt oppspill og headet ned til Dede Anderson, som satte inn utlikningen forbi Thomas Ødegaard.

TILBAKE PÅ TOPPEN:Aalesund tok tilbake tabelltoppen med kveldens 3-1 seier over Strømsgodset. Da er det lov å juble litt. Foto:SCANPIX
TILBAKE PÅ TOPPEN:Aalesund tok tilbake tabelltoppen med kveldens 3-1 seier over Strømsgodset. Da er det lov å juble litt. Foto:SCANPIX Vis mer

Jevn kamp

Strømsgodset hadde mye av banespillet i første omgang, men Aalesund var vel så farlig de gangene de gikk i angrep. Med hurtige folk på topp, ble et tidvis vaklende Strømsgodset-forsvar ofte satt under press.

En slurvete tversoverpasning inne på egen halvdel ga Lasse Olsen sjansen til å si «takk for sist» til gamle lagkamerater. Olsen snappet ballen, løp fra Godset-forsvarerne og rullet ballen inn i hjørnet forbi Thomas Ødegaard.

- Det er jo litt spesielt og score mot Strømsgodset. Det er første gang jeg spiller mot dem, og det var jo de som fikk meg fram i rampelyset, sa en glad Lasse Olsen etter kamsplutt.


Store Godset-muligheter
 

Etter en middels første omgang fra hjemmelaget, fikk vi se et annet lag etter pause. På tross av ledelsen, var det Strømsgodset som i stor grad styrte begivenhetene i første omgang. 2.omgang ble oransje i Aalesund. Aggressiviteten var skrudd opp flere hakk og ballen gikk raskt i lengderetningen.

Strømsgodset kjempet seg imidlertid tilbake i kampen, og burde scoret midtveis i omgangen.

To eventyrlige scoringsmuligheter ble spolert på rappen tjue minutter inn i omgangen. Ti minutter før slutt fikk Øyvind Leonhardsen en gedigen mulighet, da han umarkert fikk heade fra sju meter. Men midtbanesliterens avslutning gikk over mål.

Aalesund tilbake på toppen

Aarøys sjuende

Aalesund så utover i omgangen ut til å bli redd for å tape, og var ikke like villige til å komme i angrep på kontra.

På overtid  roet Tor Hogne Aarøy hjemmenervene og satte spikeren i Godset-kista med en kraftfull heading, sin sjuende, og Aalesunds 30.scoring for året.

Det lukter det opprykk av.

•Din kommentar: Hvem rykker opp til Tippeligaen?

<B>«TAKK FOR SIST!»:</B>Lasse Olsen scoret mot gamle lagkamerater, og bidro til 3-1 seier for Aalesund over Strømsgodset.