Aalesund utliknet på overtid

Stanget hodet i veggen i 90 minutter mot svake Motherwell.

|||Aalesund har fortsatt håp om avansement i europaligakvalifiseringen etter at Alexander Mathisen på overtid sikret 1-1 hjemme mot Motherwell.

Mathisen ble også helt på overtid da Aalesund slo Vålerenga i forrige serierunde. Mot Motherwell maktet han bare å redde uavgjort. Det betyr at den skotske klubben ligger best an før returoppgjøret.

Aalesund hadde ballen mest og ville også mest foran hjemmefansen, men så ut til å slite med manglende Europa-erfaring. Avslutningene ble for dårlige, og Motherwell fikk slippe til på en av lagets få sjanser.

Manchester United-aktuelle Anders Lindegaard ble ikke satt på mange prøver, men ble overlistet like etter pause. Jamie Murphy, som var god på topp for gjestene, fikk stå helt upresset og sette inn 1-0.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Det var bortelagets andre mulighet i kampen, og flere ble det ikke. Etter målet la skottene seg i forsvar, og så ut til å lykkes i forsøket på å hale i land 1-0.

På overtid var det imidlertid duket for Mathisen. Demar Phillips ble felt inne i boksen, og fra straffemerket var Mathisen iskald og satte inn 1-1.

(NTB)