SENKET SARPSBORG: Aalesunds Magnus Sylling Olsen feirer sin 1-0-scoring mot Sarpsborg.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
SENKET SARPSBORG: Aalesunds Magnus Sylling Olsen feirer sin 1-0-scoring mot Sarpsborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Aalesund vant for første gang på ni forsøk

- Har nesten glemt hvordan det føles.

• AaFK - Sarpsborg 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Sarpsborg sliter i bunnen av tabellen og klarte ikke å følge opp poenget de tok mot Strømsgodset tidligere denne uka.

Mot Kjetil Rekdals Aalesund ble Sarpsborg for små og tapte 2-0.

Scoringer av Magnus Sylling Olsen og Demar Phillips sørget for AaFKs første seier på ni forsøk. Laget har ikke vunnet siden 1-0 mot LSK 25. juni.

- Vi har spilt bedre i år og tapt. Vi brenner noen sinnssyke sjanser, og vinner fortjent, sier AaFK-trener Kjetil Rekdaltil TV2.

Målscorer Sylling Olsen sier dette om kampen:

- Vi trengte virkelig en seier og det var deilig å score. Det er en tam forestilling i dag, men 2-0 er godt for oss. Jeg har nesten glemt hvordan det føles å vinne, sier Magnus Sylling Olsen til TV2.

God start av vertene Aalesund startet kampen best, og Magnus Sylling Olsen scoret etter et kvarters spill på Color Line stadion.

Hjemmelagets Okoronkwo kom seg fri på høyresiden og forsøkte et innlegg. Sarpsborg keeper Joacim Heier klarte ikke annet enn å flikke ballen videre til Sylling Olsen som sto helt alene i feltet.

Angrepsspilleren fikk en enkel oppgave og satte inn 1-0.

Aalesund førte banespillet også etter scoringen, og gikk fortjent til pause med 1-0.

Etter pause yppet Sarpsborg seg, og hadde blant annet et skudd i stolpen.

Doblet ledelsen Likevel var Aalesund mest effektive. 81 minutter var spilt da Enar Jääger slo et innlegg på første stolpe. Der dukket Demar Phillips opp og doblet ledelsen til 2-0.

Sarpsborg klarte aldri å svare vertene og tapte 2-0. Dermed ligger Sarpsborg fortsatt sist på tabellen med 17 poeng.

AaFK har 28 poeng og ligger på 12. plass.