Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aambø får sju Beijing-millioner

Norges Idrettsforbund (NIF) spytter nå inn sju millioner ekstra i Olympiatoppens skrinne kasse. Og da ser det langt lysere ut for forberedelsene til OL i Beijing i 2008.

-  Dette er veldig positive signaler. Nå er Olympiatoppen omtrent der vi må være for å kunne fylle vår rolle, sier en lettet toppidrettssjef Jarle Aambø.

Aambø har lenge hatt som sin fanesak at Olympiatoppen må opp på en årlig ressursbase på 100 millioner kroner. Under OL i

Torino uttrykte han en viss uro for satsingen mot OL i Beijing dersom ikke OLT ble tilført mer penger.

Nå kommer det altså påfyll i kassa.

-  I år har Olympiatoppen fått 74 millioner kroner til sin disposisjon, men beløpet høynes nå med seks-syv millioner kroner. Forhåpentligvis vil Olympiatoppens budsjett være på 100 millioner i løpet av en tre-fireårsperiode, sier idrettspresident Karl-Arne Johannessen til Dagbladet.

Grunnen til påslaget er at NIFs økonomi langt på vei er rettet opp igjen etter underskudds-skandalen for noen år siden.

Kvillum-reprise

På dagens styremøte i NIF skal også den meget omtalte Kvillum-rapporten opp til ny behandling, etter at den ble utsatt forrige gang. Rapporten går i korthet ut på at Olympiatoppen ikke lenger skal rapportere til generalsekretæren, som i dag, men til et utvalg satt sammen av særforbundene.

Innstillingen har skapt mye oppstyr. Både idrettspresident

Johannessen og toppidretssjef Aambø er tilhengere av Kvillum-rapportens konklusjon.

Aambø mener et vedtak om en omorganisering vil sikre en mer selvstendig rolle for Olympiatoppen.

Bryter NIFs lov?

Om Olympiatoppen og Toppidrettsutvalget får det som de vil, avgjøres altså i dag.

-  Men først og fremst skal vi revidere Olympiatoppens budsjett. Det er det aller viktigste som står på plakaten nå, sier idrettspresident Johannessen.

Allerede i går kveld møttes imidlertid Johannessen og lovkomitéen i NIF for å diskutere toppidrettssjefens muligheter til å rapportere direkte til Idrettsstyret, og ikke til generalsekretæren. Noen er i tvil om at dette er lov.

-  Det står nemlig at generalsekretæren skal stå for alle administrative avgjørelser innenfor NIF, sier Johannessen.

FYLLER OPP KASSA: Idrettspresident Karl-Arne Johannessen lover Toppidrettssjef Jarle Aambø mange flere millioner å rutte med i Olympiatoppens arbeid framover.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling