Aamodt: - Typisk norsk

Finn Aamodt mener det bare er i Norge at folk venter at stjernene skal stille opp til enhver tid.

- Norske firmaer og privatpersoner tror de eier stjernene, og blir sure når de ikke har tid eller mulighet til å stille opp. I utlandet er det større avstand mellom toppidrettsutøverne og andre - de blir behandlet med respekten de fortjener. Jeg liker den holdningen mye bedre, sier pappa Aamodt.

- Den norske tilnærmingen er et slags misforstått sosialdemokrati hvor alle skal behandles likt uansett forutsetninger. Vi har en tanke om at alle skal være like og behandles likt, men slik er det ikke, siden alle mennesker er ulike og har ulike behov.

Han sier han på vegne av sønnen Kjetil får mellom fem og ti henvendelser hver eneste dag - fra alle mulige hold.

- Kjetil kunne sluttet som skikjører og besvart disse henvendelsene på heltid. Det er alt fra mødre som spør om han kan komme og gi noen råd til sin alpinsønn, til store internasjonale firmaer. Problemet er at alle tror at de er de eneste som spør.

Finn Aamodt sier det i begynnelsen av sønnens internasjonale karriere kom enkelte henvendelser fra folk som ba om penger. I den seinere tid er det mest henvendelser fra folk som vil ha ham til å investere i sine produkter.

- Og selv om Kjetil har kjæreste, kommer det frierbrev.