Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aamodt-annonse rapportert til IOK

En gratulasjonsannonse til Kjetil André Aamodt fra skiprodusenten hans i dagens Aftenposten er rapportert til IOK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Charteret til Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) setter klare begrensninger for slike annonser, og derfor tok den norske OL-ledelsen straks kontakt med IOK da den fikk vite om dette.

I en pressemelding fra ledelsen i den norske OL-troppen i dag tidlig heter det at en slik annonse i visse tilfeller kan være tillatt, dersom den er godkjent av utøveren.

I dette tilfellet er ikke Aamodt verken forespurt eller orientert om annonsen, heter det i pressemeldingen.

Da annonseringen ble kjent ble ski- og støvelprodusenten bedt om å trekke annonsen. Det ble gjort forsøk på det, men i og med at avisen allerede var i trykken viste det seg umulig.

- Vi tok umiddelbart kontakt med markedsavdelingen i IOK da vi fikk vite om annonsen. Vi har også sendt et skarpt brev til ski- og støvelprodusenten og påpekt det uheldige og ulovlige i annonsen.

- Tilbakemeldingen fra IOK var tilfredshet med at vi reagerte så raskt og kontant, til og med før avisen var distribuert. Vi fikk høre at vår raske reaksjon til IOK var avgjørende, sier Åsne Havnelid, nestkommandere i den norske OL-troppen.

Aamodt er, som nevnt, ikke blitt forespurt om annonsen, og han har heller ikke økonomiske interessert i dette, blir det hevdet i pressemeldingen fra den norske OL-troppen.

- Jeg reagerte kraftig da jeg ble kjent med annonsen. Jeg har ikke hatt noen kontakt med ski- og støvelprodusenten min om en slik markedsføring. Det var helt ukjent for meg at annonsen kom på trykk, sier Aamodt i en kommentar.

(NTB)

Hele Norges coronakart