Aamodt «årets idrettsnavn»

Suveren seier i avstemningen.

Kjetil André Aamodt er kårets til «årets idrettsnavn» i Norge i 2006 av sportsjournalistene her i landet. Han vant en suveren seier i avstemningen.

Andreas Thorkildsen (spyd) og Ole Einar Bjørndalen (skiskyting) var dem som kom nærmest Aamodt, som til tross for sine mange seirer i alpinløypene aldri har fått denne prisen tidligere.

Det er 59. gang Sportsjournalistenes Statuett deles ut, og det er sjuende gang den går til en alpinist. Lasse Kjus (1999), Atle Skårdal (1990), Ole Kristian Furuseth (1989), Inger Bjørnbakken (1958) og Stein Eriksen (1954 og 51) er tidligere vinnere fra alpinsporten.

Kjetil André Aamodt vant gull i super G under OL i Torino, 14 år etter at han vant den samme øvelsen i Albertville-OL. Han er tidenes mestvinnende alpinist i mesterskap.

Den første vinneren av Sportsjournalistenes Statuett var hopperen Petter Hugsted i 1948.

 (NTB)

SUVEREN: For første gang vant Kjetil André Aamodt avstemningen om hvem som fortjener tittelen «Årets Idrettsnavn» blant sportsjournalistene her i landet. Foto: Reuters
SUVEREN: For første gang vant Kjetil André Aamodt avstemningen om hvem som fortjener tittelen «Årets Idrettsnavn» blant sportsjournalistene her i landet. Foto: Reuters Vis mer
Aamodt «årets idrettsnavn»