Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aamodt depper ikke

Neida, Kjetil André Aamodt var ikke så veldig lei seg for at han måtte gi tapt for Lasse Kjus i kampen om verdenscuptrofeet. Egentlig er han ganske fornøyd med sesongen, selv om han ikke klarte å vinne et eneste renn i verdenscupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg må si meg fornøyd med at jeg klarte å være med å kjempe helt til siste slutt. Det er bra, og den kampen vi hadde helt til siste port var morsom, sa Kjetil André Aamodt til NTB.

Han satset det remmer og tøy kunne holde i finaleomgangen i dag i et siste desperat forsøk på å fravriste Kjus verdenscuptrofeet, men var noen tideler for sent i mål.

- Lasse har vært den beste gjennom hele sesongen, så han fortjener denne seieren. Skal jeg være helt ærlig, visste jeg vel at det ikke ville holde for meg da jeg gikk i mål i dag, sa Aamodt.

Men da han kjørte i mål til ledertid var han foran Kjus på poeng. Det var bare det at han ikke var i ledelsen mer enn ett minutts tid.

Hardere kamp

- Denne sesongen har vært bra på mange måter, men det er et minus at jeg har gått gjennom den uten å vinne et eneste renn i verdenscupen. Det må jeg forsøke å rette på til neste år, sa Aamodt til NTB.

Han er innstilt på å komme tilbake for fullt, og neste år lover han Kjus enda hardere kamp om verdenscupseieren, selv om det er vanskelig å gjøre det tettere og mer spennende enn det var i år.

- Dette var i hvert fall skikkelig god motivasjon til å gå løs på grunntreningen for en ny sesong, sa Aamodt etter 2. plassen i verdenscupen. Han ble nummer fem i storslalåmfinalen bak sveitserne Michael von Grünigen og Steve Locher og østerrikerne Heinz Schilchegger og Stefan Eberharter.

(NTB)