Aamodt dropper gull-festing

Og skal ikke legge opp.

PRAGELATO (Dagbladet.no): Kjetil André Aamodt har mye å feire etter Super G-triumfen. I dag satte han olympisk alpinrekord tre gull i samme dispilin.

Med åtte medaljer på 14 år er han også den mestvinnende på herresida i lekene, og den andre som forsvarer en seier fire år etter. På toppen av det hele rundet han 20 medaljer i OL- og VM.

Men festing blir likevel ikke for 34-åringen.

- Når du oppnår noe stort, er det bedre å ligge på senga og bare kjenne på den gode følelsen du har inni deg. Jeg har ikke lyst til å feste for mye. Jeg er blitt pappa nå, og må være ansvarlig. Det er et nytt liv, sier Kjetil til Reuters.

Overfor nyhetsbyrået setter han også en stopper for spekulasjoner om at han skal gi seg som alpinist etter OL-suksessen.

- Jeg har ingen planer om legge opp. I dag er selvfølgelig en flott dag å gi seg på, men det sa jeg i Salt Lake City også, da jeg vant Super G, sier Kjetil.

Den 20. medaljen blir ikke hengt opp ved siden av de 19 andre. For de er borte vekk, stjålet etter at han lånte dem ut til pappa og skøyteleder Finn.

I dag fleiper han med at Aamomdt senior kanskje solgte samlingen.

DROPPER FESTEN: Men det kan bli nye sjanser, for Kjetil André Aamodt gir seg ikke etter dette OL-et. Foto: Tor Richardsen/Scanpix
DROPPER FESTEN: Men det kan bli nye sjanser, for Kjetil André Aamodt gir seg ikke etter dette OL-et. Foto: Tor Richardsen/Scanpix Vis mer

- En uke seinere hadde han en ny Porsche Cayenne, sier Kjetil.

Med fortsatt satsing blir det kanskje flere metallskiver å samle på. Og da vet han hva de skal brukes til.

- Jeg har ingen trofeer hjemme, men når jeg blir bestefar skal jeg henge dem opp på veggen og se på hva jeg har gjort. Det var trist da de ble stjålet, det er sikkert, men det er minnene og opplevelsene som teller. Medaljen er bare metall.

I dag skapte 34-åringen nye minner for hele Norge.