Aamodt dropper sesongåpningen

Trenger mer trening.

Kjetil André Aamodt dropper sesongåpningen i Sölden. Han føler at han trenger mer trening før han kaster seg ut i konkurransene.

Fredag er det ett år siden Aamodt falt under trening i østerrikske Sölden og brakk ankelen. Han måtte gjennom flere operasjoner i løpet av høsten og vinteren, og den alvorlige bruddskaden gjorde at han måtte følge fjorårssesongen fra sidelinjen.

Fortsatt føler han seg altså ikke helt klar. Riktignok fungerer ankelen fint. Han har ingen smerter og er fornøyd med utviklingen, men vil gjerne trene litt mer før han kaster seg ut i verdenscupsirkuset igjen.

- Akkurat nå trener Kjetil i Pitztal, men han kommer hit til Sölden torsdag og blir sammen med de andre løperne i helgen, sier sportssjef Per Lund i Norges Skiforbund til NTB.

- Det er absolutt ingen dramatikk i at Aamodt ikke stiller i storslalåmrennet søndag. Dersom det hadde vært utfor eller super-G, tror jeg kanskje han hadde valgt annerledes, men akkurat nå mener Kjetil at han trenger mer trening i de tekniske øvelsene, sier Lund, som er på plass i Sölden for å følge helgens renn. Kvinnene kjører storslalåm lørdag og mennene søndag.

Etter verdenscupåpningen i Sölden er det nesten en måned før verdenscupen fortsetter med renn i USA, og der skal Aamodt kjøre for fullt.

- Kjetil kommer til å bruke den kommende måneden maksimalt og regner med at han vil være 100 prosent klar når verdenscupen tar til i USA i siste halvdel av november, sier Lund.

Aamodt slet fælt med den skadde ankelen i sommer, men utover høsten løsnet det for ham. I et testrenn i Mellom-Europa for en drøy måned siden gikk han like godt bort og vant foran hele den norske eliten og et par utenlandske kjørere, men da ble det kjørt utfor. Det er enklere enn storslalåm, i hvert fall slik Aamodt føler det i øyeblikket.

(®NTB)

<B>AAMODT STÅR OVER: , med Lasse Kjus (t.v), Bjarne Solbakken og Aksel Lund Svindal kjører storslalåmrennet i Sölden.